Komentáře

Zpět na článek

Blíží se v Česku volební katastrofa? Průzkumy to naznačují

33 komentářů

kkk999
3. srpna 2011 • 14:36
Sabotáž voleb - je to jediný způsob, jak politiky donutit, aby začali rychle přemýšlet nad tím, co dělají špatně...tak jak v občanském životě si vážím těch lidí, jejichž slovo má nějakou váhu platnost, lidí, kteří mají nějaký názor, za kterým si tvrdě stojí a pokud už udělají chybu, dokáží ji taky upřímně přiznat a napravit ji, tak takových lidí je mezi politiky ve všech politických stranách minimum a proto je taky nemohu v žádném případě volit, protože naprostá většina čelních představitelů všech stran je naprosto arogantních zabedněnců a tak trapných lhářů, že oni snad těm svým lžím snad i věří a myslí si, že tomu musí věřit prostě každý...kdo je hlupákem, ať tuto špínu podporuje, ale já ji podporovat v žádném případě nemohu a taky nebudu...

Vyzývám všechny k občanské neposlušnosti: Sabotujte volby, nikam nechoďte, nevolte, je to jen ztráta času, ať vyhraje kterákoliv strana, nic se nezmění, pouze se vymění pár čuníků u koryt...dokud bude pořád platit, že si nemůžeme vybrat a volit pouze jednotlivce a každopádně volíme politickou stranu, je zbytečné k volbám chodit.

Víte jaký je rozdíl mezi politikem a Švejkem? 200 tisíc měsíčně a poslanecká imunita
kkk999
3. srpna 2011 • 14:34
Moje představa o volbách je tato:
1. krajské zastupitelstvo by bylo voleno jako doposud s tím, že by se nevolily politické strany, ALE JEDNOTLIVÍ KANDIDÁTI! Každé krajské zastupitelstvo by pak ze svého středu vybralo příslušný počet poslanců do parlamentu s tím, že pokud by poslanec své povinnosti řádně neplnil, mohl by ho hejtman příslušného kraje kdykoliv odvolat. Tím by se zamezilo například opilství, zamezilo by se bezdůvodné a neomluvené absenci na jednáních parlamentu a bratříčkování a kšeftování s různými dacany (lobisty). Nebo je možná i varianta, že by příslušný počet poslanců-ale JEDNOTLIVCŮ, volili při volbách přímo občané.
2. Ministři a premiér by byli vybráni na základě výsledků konkurzního řízení, o kterém by rozhodovali nejlepší odborníci z daného oboru ze všech krajů ČR, jejichž návrh by parlament schvaloval a v případě, že by ministr opět neministroval tak, jak se sluší a patří a neměl výsledky, mohl by ho parlament kdykoliv odvolat. Tím by bylo zabezpečeno to, aby daný obor řídil člověk, který o něm něco ví, něco v něm dokázal a ne telátko, které se tam dostalo jen díky tomu, že v jakémsi sboru dacanů umělo v pravý čas správným lidem přikyvovat a lézt do jistých částí těla.
3. Prezident by byl volen přímou volbou občanů a ne jak doposud, kdy je volen jakýmisi zákulisními machinacemi největších dacanů z politických stran.
4. Senát bych okamžitě zrušil, protože to je jen sbor povalečů, darmožroutů, vyřízených nul a cestovatelů po světě za peníze nás všech, na činnost politických stran bych ze státního rozpočtu nedal ani padesátník...
runner
1. srpna 2011 • 22:52
Spíše se domnívám, že prim vede mezi lidmi celková otrávenost a zklamání se stranami, které se podílely v posledních letech na vládnutí. A v návaznosti na "krátkou paměť" nedosahující za posledních 20 let, se čím dál víc přiklánějí k té straně, která se docela zdařile (až na několik excesů, které jsou však ve srovnání s ostatními naprosté nic) vyhýbají evidentní korupci, neplnění předvoleních slibů a volebních programů, prorůstání hospodářských mafiánských lobby do nejvyšších struktur exekutivy... atd.
Ne, že by mi nevadilo vše výše jmenované, ale z dlouhodobého hlediska mne maximálně štve právě neschopnost současných mizerně, byť alespoň částečně demokratických struktur, dohlédnout dál než na špičky svých prodloužených nosů, čímž neodvolatelný nástup programově nedemokratické levice docela významnou měrou usnadňují
panna
1. srpna 2011 • 11:19
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
zemekf
1. srpna 2011 • 07:10
Komunisty, majetková přiznání padni komu padni, dodatečné zdanění neprůkazně nabytého majetku samozřejmě i s penálem a jaké zle. O co možu přijít, sem normální řemeslník, nekradu, nepodvádím, čeho bych se bál, komunistů ??? Ale ty už znám.
panna
1. srpna 2011 • 11:22
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
zemekf
1. srpna 2011 • 14:57
Já sa dědka ptat nemosím, žil sem pod ,,krutovládou KSČ,, cca 35let, třikrát sem si pořídil kvartýr pokaždé v jiném městě a dycky sem měl jakou takous práci. Konouši skončili a já si koupil barák na dědině.
NEBYLI TI STREJCI ZAS TAKOVÉ POTVORY
jak se všeobecně mluví, víceméně většina tzv, disidentů byli lempli keré bylo škoda postavit aj k lopatě.
swampy1977
3. srpna 2011 • 09:39
vy jste jednim slovem smesny, kolik disidentu znate, ze o nich mluvite jako o lemplich? muj otec byl signatarem charty 77, ma vysokou skolu ekonomickou a predtim vystudoval hornicke uciliste v ostrave, rozhodne ho nepovazuji za lempla, mnoho jeho kamaradu nesmelo studovat, protoze jim to rezim zakazal, kolikrat vam stb v noci prohledala byt bezduvodne nebo odvedla otce na "vyslech"?
krasnyden
3. srpna 2011 • 15:15
pro kamaráda z bažin: se na něho nezlob, on to tak nemyslel, resp. vůbec nemyslel
helmutvonfartland
30. července 2011 • 20:02
Nestesti by to ale nebylo