Komentáře

Zpět na článek

Prezident Beneš byl nezodpovědný a ambiciózní blb

40 komentářů

sendyman
26. července 2011 • 23:26
Obecně vzato, docela rád Vás čtu. Míváte často velmi rozumné názory.
Ale jak se zdá, pletete si (to je nadsázka) demokracii s anarchií. Říct o p. Benešovi, kterému nesaháte ani po kotníky, že je "blb", a to veřejně, v ( i když bohužel kdysi) prestižním periodiku, přesahuje hranici slušnosti.
Jo, mimochodem, když jste tak chytrej, tak minimálně zrána jste tam, na své glose, měl chybu, za kterou by se styděl žáček 5. třídy, natož politolog Vašeho formátu.
THatcherová, pane Doležale, nikoliv Tatcherová. A překlepem to neomlouvejte. Máte si to po sobě číst, když už na to nemáte lidi. Tedy, pokud chcete, aby Vás někdo bral vážně.
sedlakjura
26. července 2011 • 22:03
že president Beneš byl nezodpovědný a ambiciózní blb, může jenom frustrovaný ambiciózní blb.
okuk
27. července 2011 • 19:11
Fakt je, že Beneš tomuto národu moc neprospěl a proklamace v PS, že se "president Beneš zasloužil o stát", je spíše výsměch. Ano, do jisté míry se zasloužil o stát a lidi v něm v jejich dnešní, ne příliš lichotivé podobě.
panna
28. července 2011 • 18:29
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
brmbrk
26. července 2011 • 16:20
Pan Doležal se tentokrát trefil.
Beneš tenhle stát po Masarykovi nezvládl převzít a mnohonárodnostní stát neuměl řídit. Navíc při prvním konfliktu tady nechal své obyvatele svému osudu a odjel do Londýna. To slušný vrchní velitel ozbrojených sil nedělá, měl dát rozkaz armádě k obraně. To dalo českému národu komplex všemi opuštěných, kteří se vždy musí ohnout. Proti zlu se bojovat musí a nacismus tohle zlo bylo. Když se Beneš vrátil, jeho dekrety tady daly do ruky moc luze, kteráí netoužila ani tak po spravedlnosti, ani po demokracii, jako po cizím majetku , moci a lepším postavení. Těch tiisíce zabitých po válce dokazuje dnešní odkrývání hromadných hrobů. Beneš, který se vrátil po té pak svými dekrety zbavil domova, majetku a vlasti 3 miliony lidí, kteří tu měli kořeny od dob Karla IV . Tenkrát to bylo nazváno odsunem, jako by se odsouval talíř po stole. A luza zajásala a Benešovi tleskala, protože se mnozí šmejdi, co neuměli hospodařit se stali po válce správci cizího majetku, po roce 48 si to navíc pojistili členstvím v KSČ. No a pak už si to komunisté prostě vzali vše ...Za tohle vše ale nemůže sám Beneš, ale konec Rakouska-Uherska a s tím Království českého. I u toho vlastně Beneš třicet let předtím byl taky...Jaké z toho plyne ponaučení? K čertu se všemi extremisty, ať jsou zleva či zprava.
jaaan
26. července 2011 • 18:12
Dležel trefil kozla a ty rovněž a nachat zmasakrovat obyvatelstvo není hrdinství, a tzv, čeští Němci se stali říšskými Němci a tak jim bylo umožněno žít v říši. Německo válku rozpoutalo a prohrálo a je právem vítězů naložit s poraženými. A nauč se viděti příčiny důsledky.
ivanb
26. července 2011 • 15:43
Wolfový s Buchertem první reakci, tak má babu!!!
ivanb
26. července 2011 • 15:05
...že můj postoj k prezidentu Benešovi je slušně řečeno ambivalentní, tehdy jsem použil slovo vlastizrádce. S ohledem na tragedii v Norsku a při vědomí všech souvislostí si myslím, že titulek "ambiciozní blb", by se hodil spíše na autora článku, který při svém posledním vystoupení v čt 24, pořad Hyde park, zcela jasně všem předvedl, kam patří!!!
vonrammstein
26. července 2011 • 17:50
Dovolím si tak trochu souhlasit s oběma. Po mém soudu to byl vlastizrádný ambiciozní blb.
kovarik
26. července 2011 • 14:13
Oba byli prostě slaboši. Beneš měl odstoupit na protest už 26. února a ne až v červnu a navíc ze zdravotních důvodů. A Dubček měl odstoupit po moskevských protokolech - když už je pod nátklem podepsal. Umím pochopit, že podepsal ze strachu - to je lidské a navíc neměl strach jen o sebe, ale o nás všechny. když se ale vrátil, nikdo jej nenutil, aby zůstal!