Archív
katerina.kadlecova
0
Máte dobrý vkus, pokud jde o literaturu
Není tedy divu, že Vás těhulkovská mluva poslala do kolen... Mimochodem, tohle je jedna z mála pozitivních reakcí na můj článek - pár několikanásobných matek mě poměrně nevybíravě vyplísnilo, že se dítěti zaručeně nevěnuju dostatečně atd. Neměla jsem čas na to, abych jim napsala, že mám kromě miminka dvě domácnosti, denně vařím teplá jídla, obden muži peču a o dítě oba něžně pečujeme - že prostě jen máme štěstí, zdravou a šťastnou dceru a energie (zatím) na rozdávání... Tyhle osobní příběhy jsou ošemetná věc - napříště zůstanu u cizích osudů.
Není tedy divu, že Vás těhulkovská mluva poslala do kolen... Mimochodem, tohle je jedna z mála pozitivních reakcí na můj článek - pár několikanásobných matek mě poměrně nevybíravě vyplísnilo, že se dítěti zaručeně nevěnuju dostatečně atd. Neměla jsem čas na to, abych jim napsala, že mám kromě miminka dvě domácnosti, denně vařím teplá jídla, obden muži peču a o dítě oba něžně pečujeme - že prostě jen máme štěstí, zdravou a šťastnou dceru a energie (zatím) na rozdávání... Tyhle osobní příběhy jsou ošemetná věc - napříště zůstanu u cizích osudů.
Přejít do diskuze
Paní Kadlecová, děkuji za článek, už jsem nabývala dojmu, že jsem snad exotem v říši plín. Už v průběhu těhotenství jsem neuváženě (leč v dobré víře) zabrousila na ONEN web, a ačkoliv jsem s nevolností problémy neměla, zvedl se mi kufr. Do té doby jsem neměla o slově těhulka (ještě teď je mi mdlo) ani tušení. Bohužel jej, spolu s jinými výrazy typu mudra, mimísek, ..., již nikdy nezapomenu. Já proti otupělosti mozkových buněk bojuji četbou před spaním. Dcera už za svých 11 měsíců života přečetla Šmahelovy Husitské Čechy, několik Yanů Martelů, Foera, Saroyana a Thomase, zná také podrobně dějiny středověké Evropy a jiné skvosty. Zjistila jsem, že číst nahlas a s prožitkem odbornou literaturu má své kouzlo.