Archív

Zpět na článek

Do důchodu až po smrti

3 komentářů

topinky
30. června 2011 • 22:34
Tak mě při čtení vašeho článku napadlo, jestli někoho při tvorbě důchodové reformy napadlo co budou dělat dnešní mladí, kteří už dnes mají problém sehnat po škole práci, pokud jejich dědové a babičky budou "zabírat" volná místa až pomalu do 70 let? Takže budeme mít možná armádu předdůchodových nezaměstnaných a nebo armádu nezaměstnaných absolventů.
martin1914
28. června 2011 • 16:04
Pan JXD dobre diagnostikoval problem, ale je naivni optimista ve veci "jednoducheho" reseni. Reseni totiz asi neexistuje. Ziju v Britanii a problem je tu naprosto stejny. Soukromym penzijnim fondum bych svoje uspory nesveril (ano, i tady uz meli tunel). Statem garantovane sporeni dopadne zrovna tak, pokud tedy nebude znarodneno. Prubezne financovani statem (z dani) je bohuzel asi prozatim jedina moznost, ktera ale neni dlouhodobe udrzitelna. Ale "jednoduche" reseni je mytus.
eva11
26. června 2011 • 11:00
A co bude stát dělat s těmi, co si nic nenaspoří? Třeba mají hypotéky, jsou nemocní, nezaměstnaní, neschopní, nezodpovědní? Myslíte, že jich bude málo? Nechá je stát umřít hlady? Myslím, že si na ně bude muset pořídit značné finanční rezervy.