Komentáře

Zpět na článek

Klausovi není v souvislosti s vládní krizí co vyčítat. Postupuje správně

8 komentářů

panna
13. dubna 2011 • 12:05
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
dfly
13. dubna 2011 • 09:01
Václav Klaus nevládl v letech 92 - 96 s menšinovou vládou. Vedl koalici ods, kdu-čsl a oda, která měla ve sněmovně 105 poslanců.
menšinová byla až vláda 96-98, kdy stejná koalice měla 99 křesel.
První Klausova vláda byla jediná jakžtakž stabilní, druhá většinová česká vláda v letech 2002-2006 byla ve znamení trojkoalice čssd, kdu a us s triem premiérů špidla, gross, paroubek. poslední jmenovaný přibral jako tichého koaličního společníka ještě ksčm a celou dobu vedl opozici v psp koaliční poslanec kalousek, takže v tomto případě se o stabilitě moc hovořit nedá
Nejstabilnější byla asi zemanova menšinová vláda sebevrahů vládnoucí s podporou ods na základě opoziční smlouvy ))).
panna
13. dubna 2011 • 12:08
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
ivanb
12. dubna 2011 • 15:46
...pravdu a i já, ač vyjímečně s vámi souhlasím!
staracek
12. dubna 2011 • 10:01
Posledně tady někdo psal o roztomilém(?) fousatém popletovi. Dneska se asi pan Buchert lépe vyspal. Já s ním dne s souhlasím
jecchus
12. dubna 2011 • 10:28
Já s ním tedy dnes nesouhlasím. Podle mého pan Buchert srovnává dvě rozdílné věci Je samozřejmé, že než prezident někoho pověří sestavením vlády, tak chce vědět, zda-li taková vládá bude vůbec schopna sehnat dost hlasů pro vyslovení důvěry ve Sněmovně (to je ten případ Grosse a Topolánka na který odkazuje ve článku).

Jenže tady máme zcela odlišnou situaci - vláda už je sestavena a důvěra jí byla Sněmovnou vyslovena. Pokud za této situace dělá premiér nějaké změny ve vládě, nesmí to prezident nijak podmiňovat či prodlužovat.

Autor článku si musí hodně věřit, když takhle šmahem shodí na zem názor ústavních právníků z univerzit :o)
sirien
12. dubna 2011 • 14:45
Právník z university, to mi zní jako ze staré poučky že kdo neumí, učí. Člověk se pak ani nediví, když jejich názor někdo smete ze stolu.

Nicméně - jedna věc je změna v ustanovené vládě ve smyslu ministrině mi otěhotněla, tak odstupuje, místo ní přijde... tady Tonda toho má plný zuby, rozpadá se mu manželství... Tady Jarda to profesně nezvládá tak místo něj dám... tam to prezidentovi fakt může bejt jedno a taky obvykle je.

Vládní strana je v rozkladu, hoří v ní průšvih s korupcí , hoří v ní průšvih z ilegálního propojení strany s jednou konkrétní firmou, vláda bez této v křečích se svíjející strany není schopna plnit své programové prohlášení a dost možná ani ustát hlasování o nedůvěře. Tam prezidentskou intervenci plně schaluji, protože mi přijde, že je na místě a napomáhá stabilitě státu
tomik007
12. dubna 2011 • 23:00
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.