Zabijačka je tradičním venkovským svátkem a není na ní nic špatného

Zabijačka je tradičním venkovským svátkem a není na ní nic špatného Zdroj: Profimedia.cz

JXD: Islamisté i antiislamisté jsou jedna verbež

Můj článek o tom, že profesionálně provedené košer i halal porážky jsou v pořádku a zvíře při nich netrpí, vyvolal bouři na české islamofobní scéně. Ještě předtím, než můj článek někdo četl...

Jak vyšel na Reflex.cz pouták na můj článek v tištěném Reflexu o košer a halal porážce, nastal poprask. Já ho ostatně předpokládal. Nejenže jsem totiž prohlásil košer a halal porážku za bezproblémové, ale taky jsem měl tu drzost popravdě napsat, že odpůrci islámu bojují proti halal porážce ne kvůli zvířatům, ale proto, že nemají rádi muslimy. A že je mi sice islám taky nesympatický, ale kvůli tomu není potřeba muslimům vyčítat, jak zabíjejí kuřata. První protest proti mému textu se objevil na stránce facebookové skupiny Islám v České republice nechceme (jsem členem): "Hmmm, v Reflexu má F.X. Doleženátráva článek na podporu halál a košer. Prý změnil "názor"." Ano, změnil jsem poté, co jsem se s tím fenomenem seznámil, názor - na košerování není nic strašného, zvíře netrpí víc než na běžných jatkách. Hlavní antimuftí ČR Martin Konvička, vůdčí osobnost iniciativy Islám v České republice nechceme, k postu na Facebooku ihned dodává na mou adresu: "Cože???? Debil!"

Odpověděl jsem poměrně rázně, že lidi, kteří nadávají jiným kvůli odlišným názorům, jsou normální komunisti - případně náckové. Ale pan docent s tím postojem není sám, další diskutéři na IVČRN si s ním notují: "Aha, takže když viděl (míněn jxd, pozn. aut.) tyhle porážky na vlastní oči, tak změnil názor. Hmmm, třeba se mu to líbilo, jak ta zvířata řvala bolestí a stříkala z nich krev. Možná se časem začne i jinak dívat na podřezávání lidí, když zjistí, že to dělají dobře nabroušeným nožem, aby oběť "příliš netrpěla". Pro mě to byl vždycky magor a tímto článkem to jen potvrdil." Někdo další dodává: „My Vám (jako jxd) nic dělat nebudeme, je to Vaše vizitka. Nám vadí islám. (Obecně) Včetně halal. - Verstehen?!?“ Prostě - islamofobní veřejnost, která mne dosud považovala za bojovníka proti čemukoliv islámskému, pochopila, že jsem zradil. Dovolil jsem si vybočit ze stranické linie, a tak zasloužím přes držku. Také přes ní hned dostávám - v průběhu dne vychází na Konvičkově blogu hanopis na mou adresu: „Provedl JXD soudružskou sebekritiku? Prostě bordel v hlavě, způsobený snad podzimními depresemi, snad špatným modelem konopí, možná jen potřebou být zajímavý. Nebo jde o dopad té sebekritky, kterou JXD provedl a která se neobejde bez pachuti v ústech? ... Razantní nástup islámu v Evropě bohužel není sranda, tohle je natvrdo. A odmítání rituální porážky je jedním z nástrojů, jak tento nástup brzdit - moslemínům to odmítání vadí, takže to funguje.“ Jinak řečeno - pan docent písemně potvrdil, že mu vůbec nejde o zvířata, a že boj proti halal porážce zneužívá k boji proti muslimům. Když ovšem to, že je tématika boje proti halal zneužívána, napíšu tak jsem podle Konvičky debil. Dost dobrý. Ale to není všechno. Nakonec vám prozradím ještě jednu opravdovou pikošku. Několik hodin potom, co Konvička napsal a zveřejnil svou polemiku s mým textem, jsem mu přes Facebook zaslal skromnou otázku: „Martine, a než jsi psal ten dnešní blog proti mě - přečetl sis v Reflexu ten můj článek?“

Odpověď mne ohromila: „No nepřečetl, přečetl jsem si pouze synopsi a to, že mě nazýváš veřejně soudruhem, soukromě pak "náckem".“ Takže k těm dvěma charakteristikám - že se chová a myslí jako soudruh, případně nácek - musím přidat ještě jednu: Pan Konvička není vědec, ale normální řepák. Polemizovat s textem, který nečetl, totiž má tu drzost a nekompetentnost jen hloupý a nevzdělaný pologramotný buran prvního řádu, vidlák bez jakékoliv představy, co znamená polemika a diskuse. Takže na pana Konvičku mám jeden takový malý a intimní dotaz. Pan docent je vyhlášeným entomologem - specialistou na nějakého konkrétního brouka. A nyní ten dotaz: Viděl jste toho brouka někdy, pane docente, nebo jste si vědecké práce o něm taky vyfantazíroval jako polemiku se mnou? Ale to je jen takové osobní rýpnutí. Důležité je něco jiného:

Islamisté, které vídáme v televizi vraždit jinověrce, i antiislamisté v Čechách bojující proti halal porážce, jsou bandy vzájemně se podobajících pošuků, kteří mají regresní černobílé myšlení typu bílá - černá. Věřící ve všem a vždy dobrý, nevěřící ve všem a vždy špatný. Jedinou výhodou našich antiislamistů ve srovnání se syrskými islamisty je, že ti naši nepřítelům neřežou hlavy, ale statečně jim nadávají na Facebooku.