Dobré jídlo nemusí být složité, stačí použít kvalitní suroviny

Dobré jídlo nemusí být složité, stačí použít kvalitní suroviny Zdroj: Darina Křivánková

Ať vás provází čirá radost z jídla! Seriál o vaření, surovinách a gastro trendech dospěl ke konci

Přesně osm a půl roku, tak dlouho pro vás do Reflexu píšu tuhle stránku o jídle. Je to nějakých 425 článků a receptů. První článek z ledna 2014 byl o sádle, to si pamatuju naprosto přesně. Pak už to mám trochu v mlze. Ale zcela jistě jsem vám některé své oblíbené recepty nadělila několikrát, protože si to zasloužily a opakování je matka moudrosti. Dnes přidám další rčení: Každý začátek má i svůj konec.

Budu osobní a sentimentální. Tehdy, před více než osmi lety, nebylo jídlo zdaleka tak silné společenské téma jako dnes. A prosadit si texty o gastronomii v redakci, která gourmety zrovna nepřetékala, nebylo snadné. Vzala jsem to jako výzvu. Snažila jsem se bořit mýty o stravování, popularizovat suroviny, které si to zaslouží, upozorňovat na zajímavé trendy i ambiciózní podniky, dívat se na jídlo v historickém, sociologickém i společenském kontextu. Při té příležitosti jsem toho hodně vypátrala, naučila se a pochopila. A snažila se vše předat dál. Je dílem náhody, že mi moje mise vyšla na felliniovskou číslici 8 ½. O to jasnější je znamení, že v nejlepším se má skončit.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!