Rozvod

Rozvod Zdroj: Maris Flabba/ CC BY-SA

8 mužů otevřeně promluvilo o svých pocitech po rozvodu. Trpí stejně jako ženy

V běžné představě lidí je žena většinou tím člověkem, který po rozvodu trpí víc. Ale není to tak úplně pravda. I mnoha mužům se v momentu rozchodu s partnerem hroutí svět. I oni byli vázáni manželským slibem, ztratili oporu a viděli jinou budoucnost, která se jim ale rozplynula před očima. Jejich pocity popsal web news.com.au a použil u toho výpovědi ze stránky Reddit.

Zde je 8 krátkých zpovědí mužů, kteří trpěli po rozvodu:

 1. Mnoho lidí si myslí, že rozvod je něco normálního. Ale já jsem po něm týdny probrečel o samotě v pronajatém pokoji.

2. Je to hrozný pocit. Ten pocit zrady, když vám někdo vezme všechen váš majetek a vy si uvědomíte, že slib, který jste učinili na velké akci obklopeni rodinou a přáteli, nic neznamená, pokud vás ona přestane milovat.

3. Všechny vaše sny zemřou. Zkuste si to představit. Stojíte sami v prázdném domově, který měl být naplněn smíchem, dobrými časy, dětmi a budoucností – a nyní je to jen prázdná krabice. Každý nasadí statečný obličej. Ale v duši cítíte, že jste hluboce raněn. Je to šíleně osamělý pocit. Změní vás to.

4. Zdevastovalo mě to. Byl jsem s ní 24 let a z toho 18 let byla moji manželkou. V mém srdci i v mé hlavě jsem byl připraven mít s ní vztah doživotně. Máme spolu děti, které rozvod nesly velice špatně, a pořád se s tím ani po sedmi letech nevyrovnaly. Je to brutalita. A byla mi u prdele celá finanční stránka věci, to se po pár letech vyřeší. Ale rodina je zničená a to je skutečná katastrofa.

5. Je to peklo.

6. Byly to moje nejhorší měsíce v životě. Ztratil jsem veškeré morální hodnoty a choval se špatně i k dobrým lidem. Na všech jsem si vyléval svojí zlost, všechny jsem od sebe odháněl. Doufám, že nic podobného už neprožiju. Rozvod mě zničil na velice dlouhou dobu.

7. Bylo to strašné. Neztratil jsem pouze manželku, ztratil jsem svojí milenku, svého nejlepšího přítele, svého týmového hráče a svojí rodinu. Obecně byl pro mě rozvod nepředstavitelná událost, dokud jsem ho sám nezažil. Cítil jsem se ztracený. Ztratil jsem jedinou osobu, které jsem mohl říci vše.

8. Při rozvodu jsem si všiml jedné věci: Lidé mě celý život viděli jen jako zdroj peněz, ne jako člověka. Platil jsem všechno. Právníky, děti, i manželku. Každý, kdo chtěl peníze, mi začal vyhrožovat, protože jsem byl zdrojem peněz. Cítil jsem se všemi opuštěný a ptal se, proč se vůbec mám snažit, když já jakožto osoba jsem každému ukradený. Začnete přemýšlet o tom, co je pro vás skutečně důležité v kontrastu s tím, co pouze děláte setrvačností.