Video placeholde

Dobrou show poznám podle toho, že se po ní pobliju, říká český rapper s miliardou streamů Redzed

Přestože pětadvacetiletý Zdeněk Veselý dostal před několika dny diamantovou desku za miliardu streamů (tedy poslechů/přehrátí) na streamovacích službách YouTube, Spotify, Apple Music apod., stále se u nás najde dost lidí, kteří řeknou: „A Redzed je jako kdo?!“ Proč byste měli znát tohoto skromného muzikanta ze Starovic, zjistíte ve videu.

S kariérou hudebníka nezačal zase tak dávno, přesto se poměrně rychle dostal na úroveň, kdy ho hudba začala živit. Má za sebou šest alb, turné po Evropě (i koncert v USA) a na Spotify má v současné chvíli milion čtyři sta tisíc měsíčních posluchačů. Pro kontext: kapela Kabát má na Spotify 453 tisíc posluchačů, Karel Gott 706 tisíc, kapela Lucie má 318 tisíc, Ewa Farná má 491 tisíc, Marek Ztracený 342 tisíc, Vojta Dyk 48 tisíc, ze „slavíkovské“ kategorie rap mají ATMO Music 150 tisíc a Calin 799 tisíc posluchačů. Jak je možné, že zrovna Redzed všechny jednoznačně válcuje? Velkou popularitu získal od posluchačů v zahraničí.

Zdá se, že našel díru na trhu, když spojil dva zdánlivě neslučitelné žánry, a to metal a rap. Fanoušky si získal z obou „kempů“. Jeho koncerty jsou živé, kapelu tvoří známý DJ Forgen, na bicí hraje Matěj Král, na kytaru Richie Rondoš a zvláštní zmínku si zaslouží funkce hypemana, kterou zastává tatér Kryštof Pochylý. Více o roli kapely, o tom, kdy Redzeda začala hudba živit, o jeho zlozvycích, o filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku nebo o tom, proč po koncertech zvrací, najdete v rozhovoru.