Video placeholde
Liev Schreiber na festivalu v Karlových Varech
Liev Schreiber na festivalu v Karlových Varech
Liev Schreiber na festivalu v Karlových Varech
Liev Schreiber na festivalu v Karlových Varech
Liev Schreiber na festivalu v Karlových Varech
8
Fotogalerie

Liev Schreiber: Užil jsem si koncert Jirky Macháčka. Pojďme radši dělat párty než jadernou válku

O slavném filmu Spotlight o investigativních novinářích, který natáčel s velkou pokorou i o animácích, které má rád proto, že se na něj mohou dívat obě jeho děti. O divadelních prknech, na kterých stál s Alanem Aldou, o současné americké politice. Herec a režisér LIEV SCHREIBER (54), první zahraniční hvězda letošního festivalu, se v rozhovoru pro Reflex vyznal i z toho, že je připraven na pořádnou párty. Překlad videa najdete v tomto článku, celý profilový rozhovor v příštím čísle Reflexu.

„Moc se mi líbilo dívat se na koncert… Jak se vyslovuje jeho jméno… Ten zpěvák… Jiří Macháček? Tak to říkáte? Moc se mi líbil koncert Jiřího Macháčka. Užil jsem si jeho vystoupení, byla v tom pro mě jistá nostalgie, energie publika byla v tu chvíli až hmatatelná. Znamenala: ´Jsme tak rádi, že můžeme být zas spolu!´ Po covidu a dalších věcech byli všichni tihle čeští lidé rádi, že můžou být na vzduchu, pod hvězdami a poslouchat někoho, jak zpívá. To se mi líbí, to chci zažívat častěji a na to se těším,“ odpověděl Liev Schreiber na otázku, na co se v nejbližší době nejvíc těší.

Na svoje oblíbená divadelní prkna se ale nechystá, leda až obě děti povyrostou: osm představení týdně na Broadwayi je pro něj příliš, nechce už žít bez víkendů a volného času.

„Být ale venku, bez masek, to byl chtěl. Cítíte tu vyčerpanost, lidé už jsou unaveni samotou a tím, že dlouho nezažili žádnou legraci. Nezpívali, netančili, nedělali věci, které rádi dělají. Mohli jste cítit na té zahajovací párty, jakou měli všichni radost, že mohou být venku. Na tyhle věci se těším, protože díky nim si můžeme uvědomit, že o sebe stojíme a že radši slavíme, než bojujeme. Že radši pořádáme párty než nukleární válku. To je naše podstata - užívat si. Jsem připraven na párty, ale budu teď natáčet příběh o Anne Frankové, budu hrát Otto Franka, takže musím s mírou.“

Liev Schreiber mluví na tiskové konferenci v Karlových Varech o své pomoci pro Ukrajinu:

Video placeholde
Liev Schreiber mluví na tiskové konferenci v Karlových Varech o své pomoci pro Ukrajinu • Martin Bartkovský