"Sexy burku" musel Amazon po protestech muslimů stáhnout z prodeje.

"Sexy burku" musel Amazon po protestech muslimů stáhnout z prodeje. Zdroj: Amazon.com

Amazon stáhl z prodeje "sexy burku"...
... ale "sexy jeptišku" přes protesty nechal
Kostým "Sexy jeptišky" lze na Amazonu pořád zakoupit.
Kostým "Sexy jeptišky" lze na Amazonu pořád zakoupit
Kostým "Sexy jeptišky" lze na Amazonu pořád zakoupit
5
Fotogalerie

Amazon stáhl z prodeje "sexy burky", ale "sexy jeptišky" přes protesty nechal

Internetový obchod Amazon připravil pro letošní svátek Halloween (bude 31. října) i několik novinek. Například kostým „sexy burka“. Prodává ale i „sexy jeptišky“. Ten první po protestech muslimů, kteří ho obvinili z rasismu a islamofobie, rychle stáhl z prodeje. Proti tomu druhému zase protestovali křesťané, některé řády a kněží. Jenže ten se prodává dál.

Kostým nazvaný „sexy burka“ vydržel v prodeji Amazonu pouze několik dnů, pak ho firma po protestech muslimů stáhla. Pikantní kostýmek stál 18,99 dolarů.

Vedení firmy k tomu oznámilo, že prodejcům, kteří nestáhnou z prodeje „sexy burky“, odstraní jejich účty. A následovalo hbité a úplné zrušení tohoto kostýmu.

Ovšem přes mnohé protesty křesťanů se v ještě daleko širší nabídce prodávají kostýmy „sexy jeptišky“ a další vyzývavé oblečení napodobující katolické řádové sestry. Na rozdíl od muslimů je to prý vtipné a má to být důkazem západního dodržování „svobody slova a vyznání“.

Když si zejména katolíci v USA stěžovali na dvojí metr společnosti, nebyl na jejich poznámky brán žádný zřetel.

Jak pak poznamenalo několik komentátorů, to je právě ten největší problém Západu, který si nedokáže chránit své hodnoty, zatímco islám je prosazuje bez ohledu na cokoli.