Milka

Milka Zdroj: Milka

Jsme xenofobní národ? Zeptali jsme se drsňáků, kteří se nebojí diskutovat

Zjistit, co je pod povrchem, může být někdy náročnější, než se zdá. Proto 8 osobností vytvořilo pro nový projekt „I v drsňákovi probudí jemnost“ design, který podle nich charakterizuje podstatu jejich životního stylu. Projekt a čokoláda Milka tím otevírají diskuzi s pankáči, rapery, motorkáři nebo s bojovníky Krav Maga o životním stylu, společenských předsudcích a stereotypech.

Nesuď druhé

Alternativní životní styly, které mezi námi existují, často ignorujeme, odsuzujeme nebo jednoduše škatulkujeme podle jejích nejvýraznějších členů. Ti kvůli svému ortodoxnímu přístupu, působí na veřejnost jednostranně a vlivem médií často i velmi negativně. Tyto asociace v sobě můžeme nosit, i když nemáme s danou subkulturou žádnou osobní zkušenost.

Motorkář a motorkář

Například při slově motorkář, se některým z nás vyjeví drsný člen Hells Angels, pravý gangster bez morálních zábran, který na ulici nabízí drogy i holkám ze základky. V hledáčku projektu „I v drsňákovi probudí jemnost“ však uvízli členové a členky komunit, co sice žijí úplně jinak, než je obvyklé, ale snaží se svoji krevní skupinu i obohatit. A to vše, aniž by se z nich vytratila jejich „drsnost“ a smysl pro život bez limitů.

MilkaMilka | Milka

8 statečných

V rámci projektu se představilo 8 osobností, které postupně odhalí své vnímání světa v exkluzivních rozhovorech. Tito představitelé budou přes své příběhy a design vyjadřovat, kdo doopravdy jsou. Stateční jsou proto, že i ve své vlastní subkultuře či alternativním přístupu k životu, lehce vybočují. Jsou kritizováni ostatními členy komunity anebo jdou přímo proti proudu. Proti kdysi nastaveným hodnotám a filozofiím jejich životního vyznání.

Raper Johny Machette například vysvětlí, proč se na hiphopové scéně musí neustále rvát o místo na slunci.

Michal Otipka, šéf české pobočky Krav Maga, popíše, jak lze bojové umění svérázně využít k vlastní obraně či záchraně života.

Bubeník Lukáš Vincour z punkové kapely Pipes & Pints učiní vyznání, jaké je to být pankáčem, co nepije a neužívá drogy.

Motorkář z BMW Moto klubu Pavel Růžička vykreslí příběh, ve kterém přišel o nohu a zase začal jezdit na plný plyn.

Herečka Kristýna Boková a ekonomka Zuzka Kolková alias Divoké matky, promluví o netradičním mateřství coby alternativě ke klasické výchově.

Jeden z nejznámějších fotbalových fanoušků Strašák z Tribuny Sever na pražské Slavii, rozvíří diskuzi na téma fanouškovství a hranice zákona.

Závodnice v bodyfitness Ria Hrušovská ukáže, jak můžou mít silné a svalnaté holky citlivou povahu.

A tatér Danko prozradí, jaké limity pro něj představuje práce s lidským tělem.

Vytvořené designy vyzkoušíte v září na specifických termohrnečkách, které dostanete k nákupu produktů Milka.

Vyhraj design a čokoládu na celý rok

Všichni milovníci dobré čokolády a designu se mohou zapojit i do velké soutěže „Vytvoř si vlastní design Milka termohrnečku“, která poběží na speciální webové stránce www.troufnisinajemnost.cz a také na facebookové stránce značky Milka  https://www.facebook.com/Milka.cz.sk. „Nejkrásnější návrhy oceníme sladkou odměnou v podobě té nejjemnější čokolády Milka na rok zdarma,“ doplňuje Markéta Kristlová, brand manažerka Milky.Designy drsňáků i všech soutěžících zde budou volně ke stažení. Všichni majitelé termohrnečků budou moci střídat designy podle svého uvážení, stačí jen grafiku stáhnout a vytisknout.