gay

gay Zdroj: profimedia.cz

Další ruská lež: Starosta olympijské Soči tvrdí, že ve městě nežijí homosexuálové

Rusové už nevědí, jak světu vysvětlit, že jejich nesmyslný zákon, který zakazuje propagaci homosexuality, je pro Západ nepřijatelný. Starosta olympijské Soči, Anatolij Pachomov, proto přišel s absurdním tvrzením, že ve městě žádní gayové a lesby nežijí.

„Každého, kdo respektuje ruské zákony, vítáme na olympiádě v Soči,“ řekl starosta Pachomov v pořadu Panorama televize BBC One (bude vysílán v pondělí večer) a reagoval tak na tvrdý ruský zákon, který zakazuje na veřejnosti propagovat homosexualitu. Pak ale k homosexuálům ještě dodal: „Tady na Kavkaze je podobné chování nepřijatelné, navíc u nás ve městě žádní nežijí.“ Když mu reportér Panoramy John Sweeney oponoval a řekl, že večer před jejich rozhovorem navštívil přímo v Soči gay klub, že tam homosexuálové žijí, tak starosta znervózněl a dodal: „Nejsem si tím jistý, ale sakra jak to já mám vědět!“

Pan starosta samozřejmě lhal, protože gay a lesbická komunita ze Soči se ozvala. Bylo by také s podivem, pokud by ve městě, které má 370 tisíc obyvatel, nežili žádní homosexuálové. Bylo by to zřejmě jediné podobné město na světě. Prokazatelně jsou v Soči minimálně dva podniky, kde se tato komunita schází.

Otázkou je, co všechno si v případě homosexuálů a olympiády v Soči ještě ruští představitelé vymyslí.