Video placeholde

První Češka na Dakaru: Chlapi nesou těžce, když je předjede culík, ale já si to užívám

Pouštními dunami v Maroku se řítí čtyřkolka. Od kol odlétávají mračna písku. Stroj skáče a klesá po nevyzpytatelném terénu, kdykoli se může smeknout či zapadnout. Všechno ale dobře dopadne a stroj protíná pásku. Když závodník sundá helmu, objeví se mohutná blonďatá hříva, která odhaluje tvář Olgy Ollie Roučkové, která si právě jako první Češka na čtyřkolce zařídila účast na nejslavnější rallye světa – obávaném i milovaném Dakaru. Podívejte se na rozhovor.

Jak sama Ollie říká, k závoděním na čtyřkolkách se dostala náhodou. Mohl za to její bývalý přítel, který tehdy něžnou blondýnku z Děčína vzal na vyjížďku. Z původně opovrhované zábavy se stala láska na celý život. Teď je Olga jednou z nejlepších českých rallye jezdkyň.

I když jí stojí za zády celý Moto racing team složený ze zkušených mechaniků, nenechte se mýlit. Na Dakaru bude na všechno během etapy sama. Žádné úlevy pro něžné pohlaví tu taky nečekejte, opravit poruchu či vyměnit kolo musí zvládnout bez pomoci. A tak jí v rámci tohohle životního snu to nejtěžší teprve čeká. Na Nový rok odlétá do Peru, kde 6. ledna odstartuje do nejtěžšího rallye závodu planety. Její počínání můžete sledovat zde. Více se dozvíte ve videu v úvodu článku.

Příběh Olgy Roučkové je jedním ze seriálu NEPŘEHLÉDNUTELNÍ, ve kterém vám ukážeme lidi, kteří svým vzhledem, koníčky či prací vybočují z průměru. Narušují naše zažité představy, boří stereotypy a ukazují nám, jací jsou Češi ve 21. století.