Video placeholde

Zeptali jsme se 4 učitelů: Jak odnaučit děti bát se chyb? Odpovědi vás překvapí

V novém čísle Reflexu si můžete přečíst aktuální kulatý stůl o budoucnosti českých základních škol. Sešli se u něj čtyři ředitelé čtyř nových soukromých škol z Prahy, Opavy a Hradce Králové. Všem je mezi 35-40 lety, všichni už dospívali ve svobodných podmínkách a všem leží na srdci budoucnost českého státního školství. Možná proto šli a - založili novou základkuV našem videu odpovídají Reflexu na otázku, jak svoje žáky učí nebát se chyb.

Z Opavy přijela Veronika Kotůlková, spoluzakladatelka a jednatelka Zš Labyrint (školné 2 500,- Kč měsíčně), jež jako samostatná škola s podtitulem Smyslu-plně spolu funguje ve Slezsku od letošního září. 

Eva Dittrich Sanigová je ředitelka a autorka koncepce už třetím školním rokem přeplněné Zš Livingston (školné 10 000,- Kč) v Čakovicích na Praze 9, která nese podtitul Konečně škola, do jaké byste sami rádi chodili. 

Díky silné značce nechybí ani zástupce jedné ze Scioškol, úspěšné sítě nových vzdělávacích stánků, zakládaných poslední dva roky vizionářem Ondřejem Štefflem. Jan Táborský je ředitelem Scioškoly na Praze 6 (školné 9 800,- Kč); začala fungovat 4. září 2017. 

Z Hradce Králové dorazil Jan Sýkora, ředitel Zš Hučák (školné 3 000,- Kč), otevřené od loňska se zajímavou koncepcí Jenského plánu. Jan Sýkora je i jednatelem letos vzniklé Asociace malých inovativních škol.

Co si tahle čtveřice myslí o známkování? O tom, zda by se ve výuce měly používat mobily? O tom, proč mladí učitelé prchají ze školství? Čtěte v tištěném Reflexu v materiálu Veroniky Bednářové. 

Reflex 38/2017Reflex 38/2017|Archív