Video placeholde

Hubnout běháním je nesmysl, základem všeho je dýchání, jídlo a spánek, říká trenér Pavel Macek

Sám o sobě říká, že tluče do pytle, máchá mečem, zvedá železo a (m)učí. Oficiálně je Pavel Macek mistrem čínských bojových umění a šéfinstruktorem školy Practical Hung Kyun. Kromě toho se věnuje silovému a kondičnímu tréninku KB5. Nejen o tom mluvil v pořadu Ondřeje Kobzy Nebe nad Prahou. Celý rozhovor najdete ve videu v úvodu článku.

V rozhovoru s Ondřejem Kobzou se Pavel Macek věnuje například složení stravy. Zda je výhodné být vegetarián nebo vegan, či být regulérní masožravec. Dobrou změnou je prý na čas některé potraviny vynechat anebo se věnovat krátkodobým půstům. Pro zdravý životní styl je podle Macka ale naprosto klíčový spánek a správný dech.

Ačkoli se Macek velmi intenzivně věnuje cvičení, není příliš velkým fanouškem běhání v parku tak, jak se tomu věnuje většina lidí. Podle něj je populární proto, že tělo vyplavuje hormony oběti, která úspěšně utekla predátorovi. Řada lidí přitom podle Macka ani neběhá, ale rychlostně kulhá a běh jako forma hubnutí je pak prý vyloženě nesmysl. Proč? A co je lepší než běhání? Nejen to najdete v rozhovoru v úvodu článku.

Na další rozhovory z pořadu Nebe nad Prahou se podívejte ZDE >>>