Onderka

Onderka Zdroj: Reflex.cz

Onderkova betelná hokna v Brně aneb Socani se lochčijó*

Nebylo před ním úniku. Onderka se křenil a stále ještě kření na své Brňáky téměř z každého rohu. Jednou elegantně v saku, podruhé juchajíc s dětmi, pak třeba v dresu Brněnského hokejového klubu Kometa. Podle počtu plakátů a billboardů, letáčků a speciálních předvolebních tiskovin byl stávající ( a teď už i nastávající) primátor Onderka jasným vítězem.

 

Nedal v podstatě nikomu jinému šanci být vidět a slyšet. Megalomanská kampaň á la Tvrdík vyšla. A třeba říct, že oranžovým do karet hráli sami brněnští modří ptáci, když byli začátkem roku za úplatky zatčeni dva členové ODS – starosta Zabovřesk Kvapil a bývalý tajemník radnice Novotný.

 

Po této ráně se už ODS v Brně nevzpamatovala. A nezmobilizovala se ani těsně před volbami. Těch pár nic neříkajících billboardů nemělo pod soustředěnou Onderkovou palbou žádnou šanci, zvlášť, když do akce nastoupil primátorův pes v dnes již proslaveném videoklipu (obě verze – původní i upravenou - znáte z webu Reflexu).

 

Škoda, že když si primátor krátil čekání na volební výsledky bowlingem a sršel dobrou náladou a bodrostí, nenechal hrát i psa; koupila jsem mu žvýkací kostičky, abych si šplhla.

 

*Překlad titulku: "Onderkova dobrá práce v Brně aneb Sociální demokracie se směje"