Bárta - Matrix

Bárta - Matrix Zdroj: Reflex.cz

Špicluje Bárta také Radka Johna?

Aféra se sledováním politiků na Praze 11, které v roce 2006 prováděla firma ABL, jež donedávna patřila současnému ministrovi dopravy Vítu Bártovi, naznačuje mnohé. Například to, že předvolební varování o „privatizaci“ politiky soukromou firmou je možná vážnější, než se zdálo.

 

Kauza špiclování, na kterou poukázal a podrobně ji popsal deník MF Dnes, je velmi varující z několika důvodů:

 

1. Jak je možné, že soukromá firma používala data z policejních registrů, ke kterým se neměla dostat? Kdo za to bude potrestaný? A jak se případ vyšetří? Byla to obvyklá metoda ABL patřící Bártovi?

 

2. Jak je možné, že někdo si dovolí i něco tak odporného, jako je sledování děti politiků? Jak Bárta vedl svůj podnik, když dělal podobné věci?

 

Křišťálová LupaKřišťálová Lupa|Reflex.cz3. Co vlastně Bárta a jeho lidé z ABL, kteří zamořili státní správu, ještě o některých občanech ví? Jaká je záruka, že některé citlivé informace nezneužijí?

 

4. Nechá Vít Bárta s pomocí svých někdejších podřízených sledovat i svého předsedu strany Věci veřejné Radka Johna? Vždyť ten přece pracoval v představenstvu firmy, která vydávala pro státní VZP velmi předražený časopis. Bylo v tomto případě všechno v pořádku? Můžete to, pane Bárto, přes ABL ověřit?

 

5. A nemohl byste, pane ministře, vypátrat, metody přece znáte, co prováděl ministr financí Miroslav Kalousek kdysi na ministerstvu obrany? Radek John se totiž po volbách veřejně vychloubal, jak na něco přišel a televize Nova mu to před lety „zakázala“ vysílat. Nemůžete to, pane Bárto, zjistit? Pokud má John pravdu, konejte podle hesla své strany „padni komu padni“ a Kalouska udejte policii. Pokud John lže, udejte Johna.

 

Zaujal vás tento článek? Podpořte nás v hlasování o Křišťálovou Lupu 2010 v kategorii "Média - všeobecná". Děkujeme.