Nečas chce, aby jeho rodinu zasáhl jeho politický vzestup co nejméně

Nečas chce, aby jeho rodinu zasáhl jeho politický vzestup co nejméně Zdroj: Jiří Hadač

ODS jsou teď dvě: Nečasova je čistá, Šťastného špinavá

V ODS přemýšleli, jak se v Praze v senátních a komunálních volbách zbavit nálepky kleptomanské bandy, a vymysleli toto: do voleb půjdou dvě ODS. Jedna Nečasova „čistá“ a druhá Šťastného „špinavá“.

 

„Bude to heslo, které bude sdělovat, že se pan Nečas zaslouží o to, aby nebyla korupce na vládní ani stranické úrovni,“ nastínil v Právu volební billboardové krédo Nečasovy ODS senátor Richard Svoboda, šéf kampaně. Ještěže tak.

 

Proti tomu táhne pražská ODS, jež nás za své stomilionové tunely nyní trestá rovnou sedmi volebními lídry s vlastním sloganem „Tradice i budoucnost“ - v jejím případě dost strašidelná představa. Všechny tyto velké myšlenky zaplaví Prahu, zřejmě ale až na Nečase: premiér a předseda ODS sice bude za ODS na billboardech, osobně ale bude zdejší mítinky ODS ignorovat. Moravský katolík totiž nechce být za zloděje.

 

Je to fantastický koncept, svého druhu kouzelnická show: jste i nejste na pódiu! Dokonce i Miroslav Kalousek, jenž etická dilemata vždy řešil vlastním desaterem, měl tolik slušnosti a pro své nové lidovce si kvůli volbám vymyslel vlastní název, v němž mimochodem taky nechybí slovo „tradice“. Ostatně jak by to vypadalo, kdyby šéf lidovců ve volbách ignoroval lidovce, ne?

 

Doufejme, že si ODS aspoň nechá vytisknout dvoje volební archy; jedny s „čistými“ kandidáty a druhé s těmi – ehm – ostatními. Protože představte si, jak v den voleb stojíte za plentou a v ruce držíte arch řekněme s lídrem Janem Kalouskem, náhlým garantem ODS pro kulturu a holení ženských genitálií (viz jeho vystoupení v Peříčku), zatímco vám hlavou běží Nečasův protikorupční slogan….

 

I když možná to zbytečně přeháním. Ve stejný den, kdy vyrukovala s tímhle originálním trikem, nám ODS ukázala, jak to skutečně myslí s očitou. Ministr dopravy Vít Bárta (VV) si nechal udělat audit hospodaření svého úřadu, léta zlodějské prebendy ODS, a nestačil se divit: vymalování chodby stálo 197 tisíc korun, měsíční zalévání jediné kytky 460 korun, dopravácký kalendář 600 tisíc korun…. A to v něm ani nejsou nahé dívky na kolejích!

 

Pointa? Některé z vyhozených úředníků vnitřní správy ministerstva hned přijali za rohem, na ministerstvu zemědělství. Tomu šéfuje jistý Ivan Fuksa, jinak politicky méně korektní tvář ODS.