Nově opravená radnice v Nuslích může interiérem konkurovat hotelu Ritz

Nově opravená radnice v Nuslích může interiérem konkurovat hotelu Ritz Zdroj: Wikipedia.org

Pomoc, jde po mně Reflex!

Reflex číslo 18 byl z tiskárny venku jen pár hodin, teprve ho čekala noční cesta na novinové stánky a přesto jím už pan Palounek, člen ODS na Praze 4,  vztekle listoval a vykřikoval něco o tom, jak mě zničí. Pak zmírnil, že zažaluje. Nakonec – jak mi poťouchle líčil jeden z členů ODS přítomný jeho výstupu – mrštil Reflexem o stůl s tím, že nejlepší bude hrát mrtvého brouka a ono se na všechno zapomene. Je vždycky dobrou zprávou, když mi v noci volají lidé z podsvětí s tím, že jsem šlápla do vosího hnízda, že se na mě vyptává nějak moc lidí a že by rádi věděli, co přesně v článku vyjde.

 

 

„Panika. Jinak se to popsat nedá. Tajemník Dudra mi plakal na rameni, že neví, co má dělat. Prý pomoc, jde po mě Knapová,“ říká mi jeden z mnoha mých zdrojů, který má dění nejen na Praze 4 ale i na pražském magistrátu z první ruky. Starosta skenuje každého ve svém okolí laserovým pohledem, také prý hledá, kdo by se za něj postavil a případně mu kryl záda. Lidé, kteří se v blízkém okolí těchto pánů pohybují, jsou v posledních dnech více než sdílní.

 

Na text reagují i lidé postavení v hierarchii protislužeb výše než několikrát  trestaný Palounek a zdá se, že si uvědomili, jaké pro ně a pro stranu představuje riziko. Najednou se všichni předhánějí v donášení informací a podkladů. Evidentně ve snaze obětovat Palounka a ochránit sebe. Nejen potrefené husy se ozvaly. I ti, kteří jsou v systému lapeni a kterým ubližuje, se odvážili promluvit. Úředníci z radnice mi píší, jak hned den po vydání začal tvrdý teror ze strany starosty a tajemníka a pátrání po tom, kdo se mnou mluvil. Na rozdíl od starosty Horálka, tajemníka Dudry, Palounka a zbytku povedené komunální chobotnice si nepřejí, aby věc zapadla a nic se nedělo.

 

PalounekPalounek|reflex.cz

 

Tímto všem vzkazuji – ať nemusím odpovídat na dopisy jednotlivě (na ty povzbudivé i na ty výhružné), že článek Politika s.r.o. v Reflexu č. 18 byl jen jedním ze série. A nepůjde jen o Prahu 4. Jak je z organizace systému propojení politiky se získáváním peněz a obohacováním se zřejmé, nejde o výjimečnou izolovanou situaci na Praze 4. Jde o celorepublikový systém, jehož chapadla jsou pevně napojena na nejvyšší patra naší politiky a byznysu. Naštěstí je již chobotnice tak nenažraná, že se proti ní začínají obracet i lidé, kteří jí doposud sloužili. Nic si nenalhávejme, nechodí za mnou z občanské uvědomělosti, ale čistě proto, že jsou naštvaní. A spolu s nimi a jejich svědectvími se na světlo dostávají i dokumenty. A ty nekončí na stole jen u mě, ale také u mých kolegů z jiných médií – ti mi volají právě s tím, že můj článek přiměl jejich zdroje promluvit beze strachu, že budou odhaleni.