Jiří Čunek

Jiří Čunek Zdroj: ČTK

Čunek o homosexuálech: Je to antediluviální troglodyt!

V pátečních událostech, komentářích jsem se dočkal neuvěřitelného jevu: Cestování časem. Ústy Jiřího Čunka promluvil na obrazovce ČT čirý středověk. Jeho názory na homosexualitu jsou tak blbé, že je to v dnešní době až zarážející.

V předvečer Gay Pride pozvali do Událostí, komentářů pana senátora Jiřího Čunka, který senátoruje za KDU - ČSL. Měl tam ještě protidiskutérku z ANO, ta však nic zaznamenáníhodného nepronesla. Zato pan Čunek - implicitní, a místy i skoro zjevný odpůrce pochodu - skutečně perlil.

Úplně nejvíc mne rozesmálo, když říkal, že homosexuálové jsou handicapovaní. “Lidi, kteří mají určitý handicap a musíme je takto vnímat.“ Homosexualita prostupuje všemi vrstvami a složkami společnosti, proto dokáží homosexuálové jednak držet při sobě, druhak prosazovat svoje zájmy s efektivitou, které jiné menšiny či dokonce většiny nedosahují ani náhodou. Malý příklad: V devadesátých letech společně začínal boj za práva gayů a za legalizaci marihuany. Zatímco homosexuálové jsou dnes váženou menšinou, stran trávy sice máme poměrně liberální legislativu, ale pořád jde o zakázanou substanci. Průvody gayů pravidelně podporuje i americký velvyslanec, ale na Million Marihuana March nepřijde ani vrátný z holandské ambasády. Takže homosexualita opravdu, ale opravdu neznamená handicap - spíš velkou komparativní výhodu pro kariérní růst.

No a pak mne pan Čunek rozesmál, když říkal, že pochod je protispolečenský, společensky škodlivý. Důvodem je podle Čunka to, že navozuje dojem, jako by normou byla homosexualita. Protože například otcové s dětmi propagující tradiční rodinu žádný nepořádají, a kdyby, tak by nikoho nezajímal, takm se tomu nevěnuje pozornost a media referují jen o homosexuálech. Jasně. Takže když se skupina heterosexuálních otců tradičních rodin nezmůže na marketing svého stylu života, je třeba odsoudit karneval mnohem schopnějších gayů, protože je víc vidět než ta parta, ke které pan Čunek patří.

Myslím, že na myšlenkové stereotypy, jaké pan Čunek předvedl, by se měla vztahovat stejná ochrana jako na jiné antediluviální relikty. Proto navrhuji Čunka vyhlásit národní kulturní památkou v kategorii „lidový moravský homofob“ a zařadit jej i s jeho postoji mezi kulturní památky chráněné UNESCO. Lidí, uvažujících jako on, totiž skutečně ubývá. Zaplaťpánbůh.