Pochod nakonec vtrhl do islámské modlitebny a demonstranti se pokoušeli spalovat nalezené výtisky Koránu.

Pochod nakonec vtrhl do islámské modlitebny a demonstranti se pokoušeli spalovat nalezené výtisky Koránu. Zdroj: Profimedia.cz

Násilí na Korsice: Obrázek blízké budoucnosti!

Útok místních obyvatel na přistěhovalce a mešitu, ke kterému došlo v noci z pátku na sobotu ve Francii, je děsivým, ale bohužel pravděpodobným obrazem blízké budoucnosti celé západní Evropy i jejích blízkých sousedů - včetně nás.

V korsickém městě Ajaccio došlo v pátek a v noci na sobotu přesně k tomu, co jsem předpokládal, že se dříve nebo později stane, a čeho jsem se bál. Ve čtvrtek zaútočili mladíci z rodin muslimských přistěhovalců na hasiče, kteří přijeli do arabské čtvrti hasit (zřejmě úmyslně založený) požár. Bylo to vyvrcholení dlouhé řady dejme tomu sociálně-kulturních inkompatibilit s majoritním životním stylem, které existence arabské čtvrti přinášela. Méně korektně řečeno - no go zóna ukázala, co to vlastně sociologicky je. Ostrov kmenových pravidel mimo jurisdikci oficiální justice, nepřátelský okolnímu světu. Tedy naší společnosti.

V pátek se před prefekturou sešla mírumilovná demonstrace místních, které útok maskovaných arabských mladíků na hasiče vcelku oprávněně iritoval. Po demonstraci ovšem dav vyrazil do arabské čtvrti, přidalo se k němu až šest set lidí, a vykřikoval „Arabové pryč!“ a „My jsme tady doma!“ Pochod nakonec vtrhl do islámské modlitebny a demonstranti se pokoušeli pálit nalezené výtisky Koránu.

Stalo se přesně to, co se dá předpokládat po celé západní Evropě, kde jsou no go zones. Problémy jiných civilizačních standardů budou lidi v okolí - majoritu - více a více štvát. Oficiální politika bude před problémem zavírat oči odleva doprava. Politická reprezentace zastánců lidsky přijatelných omezení imigrace do Evropy bude umlčena jako fašistická. Náladu lidí - na imigranty čím dál naštvanějších - budou masivně získávat extremisté, skuteční fašisté navrhující nelidská řešení imigrace. Stará pravice a levice se spojí - jako ve Francii - k tomu, aby extremisté nezískali oficiální moc, ale klíč k problému imigrace, který lidi oprávněně děsí, nenabídne. A lidi se tak naštvou, že začnou zapalovat a rabovat muslimské domy jako v Ajacciu. Ta vize je děsivá - ale obávám se, že je více než realistická.