Řezník

Řezník Zdroj: Facebook

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Dejte Řezníkovi Zlatého slavíka!

Neznám v Čechách interpreta s debilnějšími texty, než předvádí rapper Řezník. Proto si myslím, že měl Zlatého slavíka dostat už jen kvůli tomu. Protože debilita textů je letitou konstantou soutěže, měl by Řezník vyhrát, protože tak trapnej nikdo jiný na české hudební scéně není! Přesto jej naopak vyloučili!

Řezník je rapper, správněji trapper (trapný rapper), který nemilosrdně páchá hudební umění v oblasti horrorcore. V minulosti jsem psal o tom, že některé jeho texty jsou nejen blbé, ale taky rasistické a opřesdržku. Umělec si toho je pravděpodobně vědom, a tak vystupuje a s medii jedná zásadně v masce na obličeji. Taková ta odrůda zvláště nechutného sraba, co zpoza rohu plive, ale bojí se ukázat ksicht.

Když jsem o něm psal, narážel jsem na Řezníkovy verše „nemusíš být Colombo ani Sherlock Holmes, abys poznal že v tramvaji s tebou jede houmles. Já si nechám hákáč vytetovat na bicáka, spálil bych je všechny udělal z nich uheráka“. V článku jsem zdůraznil, že Řezník prokázal, že je opravdový blb. Na článek reagoval písní o mé osobě, kde mimo jiné rapuje: „Jiří X. má hluboko v kundě fix“, čímž mou v článku stanovenou diagnózu úplného blba potvrdil.

Jeho píseň o bezdomovcích ale zaujala nejen mne, ale i protiextremistickou policii. Ta v textu (myslím celkem oprávněně) viděla hlásání nenávisti ke skupině osob, Řezníka obvinili, obžalovali, a byl soud. Soudce konstatoval, že jej Řezník přesvědčil, že ty texty myslel v legraci. A osvobodil ho. I tímto tvrzením na svou obhajobu rapper prokázal, že je opravdový debil. Podobný styl humorum jaký v textu předvedl, je totiž neoddiskutovatelně debilní.

Nyní se Řezník potýká s patálií, kdy se ho přes nevalné mínění, které o něm mám, musím zastat. Vyloučili ho ze Zlatého slavíka pro násilnické texty. Přitom ale soud jednoznačně konstatoval, že to není propagace násilí, ale legrace, a tak za to nemůže nikdo, kdo respektuje autoritu soudu, Řezníka odsuzovat za násilí.

Zbývá zodpovědět otázku, zda je debilita textů dostatečným důvodem k vyřazení ze soutěže. Samozřejmě není, protože pak by v soutěži nikdo nezůstal. Pokud má být vylučován Řezník za verše, že mám v kundě fix, musel by být vyloučen i Tomáš Klus za verše „za co, pane bože, za co, čtyři roky v prdeli“. Klus vyloučen nebyl, ale - protože je zjevně rozumný - se ze soutěže odhlásil. Na protest proti cenzuře Řezníka. S tím, že mezi ním a Řezníkem není žádný velký rozdíl.

Pan Klus má naprostou pravdu, texty mají oba inteligentní skoro nastejno, a není proto možné Řezníkovi jeho výhru upřít. To, že jsou jeho texty debilní, je v kontextu dalších soutěžících textů zcela normální. Takže vyzývám i já: Dejte Řezníkovi tu cenu! Dopřejme slávu dosaženou v lidovém hlasování i idiotům!