Věda

Věda

Zpět na článek

Záhada signálu WOW!: Příliš struční mimozemšťané? Možná jsme zaslechli něco, co nebylo určeno naším uším

4 komentáře

Pavel Malena
Já si nemůžu pomoct, ale mě to připadá jako celý hodně natvrdlý. Představa mezihvězdné rádiové komunikace nutně předpokládá celkem vysokou hustotu civilizací, leda by šlo o formy života žijící nejen dlouho ale i natolik pomalu, co se týče vnímání času, aby takový lag v komunikaci nebyl praktickou překážkou ("ahoj, prší u vás?" --- 18 tisíciletí --- "nazdar, cože? Jo aha, no, ráno sprchlo, ale jen tak na osvěžení" --- 18 tisíciletí --- "tak to je fajn") . Mě z toho vychází že pokud se nějaké civilizace znají a udržují kontakty, nemůže to absolutně být postavené na speed limitu c. Nevím o co se SETI pokouší.
Uživatel_5382981
Přesně v tu dobu zemřel Elvis Presley ...
Joska Oltec
To bylo nabeton určeno pro jiné mimozemšťany sídlící na východ od Ukrajiny. Jsou ale bohužel hluší..
Josef Achatz
V šifře se ukrývá španělské slovo ,,seque,, znamenající jednoduše: přestaňte, přerušení, přerušte tok... což může znamenat varování. Buď španělsky hovořící radioamater si ze SETI vystřelil, nebo zpráva pochází od mimozemských štrámáků lázeňských, létajících v době conqusti na dovču do střední a jižní Ameriky