Herec Jude Law s uměleckým ředitelem festivalu ve Varech Karlem Ochem a výkonným ředitelem Kyštofem Muchou

Herec Jude Law s uměleckým ředitelem festivalu ve Varech Karlem Ochem a výkonným ředitelem Kyštofem Muchou Zdroj: KVIFF/Variety/ Getty Images

Herečka Holliday Graingerová
Herec Jude Law s uměleckým ředitelem festivalu ve Varech Karlem Ochem a výkonným ředitelem Kyštofem Muchou
Slavná herečka Jacqueline Bissetová a managing editor časopisu Variety Peter Caranicas
Herec Jude Law
4
Fotogalerie

Festival ve Varech bude mít 50. narozeniny, oslavy zahájil v srdci filmu, v Hollywoodu

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary se připravuje na oslavy svého 50. ročníku, který se uskuteční od 3. do 11. července. Už ve čtvrtek se ale největší česká filmová událost prezentovala ve čtvrtek na narozeninové party také přímo ve filmovém srdci – v Hollywoodu.


Na oslavu festivalu, pořádanou společně s nejvýznamnějším světovým filmovým časopisem Variety, dorazily mimo jiné i hvězdy, které festival v minulých letech ocenil. Herec Jude Law, který se netají tím, že je velkým přítelem a podporovatelem české filmové akce a účinkuje také v jedné z festivalových znělek.

Mezi hosty oslavy v Los Angeles byla také herečka Jacqueline Bissetová, hlavní představitelka legendárního, Oscarem oceněného Truffautova snímku Americká noc. Bissetová v roce 2004 na festivalu převzala Cenu města Karlovy Vary.

Zástupci karlovarského festivalu na party v restauraci Soho House přivítali i mladou herečku Holliday Graingerovou, kterou čeští diváci mohli nedávno vidět v nové verzi pohádkového příběhu Popelka.