Karlíka a továrna na čokoládu

Karlíka a továrna na čokoládu Zdroj: Profimedia.cz

V pražském Obecním domě budou řádit Burton, Elfman a Batman

Karlík a továrna na čokoládu, Střihoruký Edward,  Ospalá díra, Planeta opic, Beetlejuice, Frankenweenie: Domácí mazlíček, Batman: to vše (a víc) nikoli v kině, ale v koncertní síni. Už příští úterý zazní v pražském Obecním domě hudba skladatele se čtyřmi nominacemi na Oscara Dannyho Elfmana. A on bude u toho.

Hollywoodská legenda se navíc v Praze setká s svým věrným přítelem a spolupracovníkem Timem Burtonem, jehož výtvarný talent budeme moci ocenit na retrospektivní výstavě Tim Burton a jeho svět. Ta začíná jen o tři dny později v Domě U Kamenného zvonu.

Notoricky známé melodie tvůrce, jenž je i autorem simpsonovské znělky nebo skóre k oblíbeným „Zoufalkám“, zahraje Český národní symfonický orchestr, taktovky se ujme žák Leonarda Bernsteina John Mauceri.

Podobný zážitek už Elfman přichystal fanouškům ve Vancouveru, Los Angeles a Londýně, kde projekt odstartoval loni na podzim, ve slavné Royal Albert Hall. Součástí pražského večera bude velkoplošná projekce režisérových skic a storyboardů.

Danny Elfman a Tim BurtonDanny Elfman a Tim Burton|Profimedia.cz

 

Příští rok oslaví nerozlučné duo třicetileté výročí spolupráce. Tu zahájil v roce 1985 první (a nedoceněný)  hraný celovečerní film Tima Burtona  Pee-Weeho velké dobrodružství (1985).

Elfman byl čtyřikrát oceněn na festivalu Benátkách, je držitelem ceny Emmy i Zlatého glóbu. V jeho portfoliu najdeme i jiné než Burtonovy snímky, například na Oscara byl naposledy nominován před pěti lety za životopisné drama Milk. Momentálně pracuj na doprovodu k filmovému zpracování bestselleru 50 odstínů šedi.

K dispozici zbývá posledních 28 vstupenek, převážně z nejvyšší cenové kategorie, zakoupit je můžete zde.