Anonymous

Anonymous Zdroj: reprofoto YouTube.com

Hackeři z Anonymous vyhlásili opět válku Islámskému státu

Není to poprvé, co se tato skupina hackerů zavázala, že pomocí svých znalostí v oblasti kybernetiky znepříjemní Islámskému státu život. Letos v lednu po atentátu na Charlie Hebdo se tak stalo poprvé. Nyní, po teroristických útocích v Paříži, Anonymous zveřejnili další video, v němž mimo jiné hlásá, že proti ISIS zorganizuje nejrozsáhlejší možnou operaci.

„Měli byste vědět, že vás nenecháme v klidu, a že vás nenecháme jít,“ hovoří francouzsky na videu maskovaný muž z Anonymous s typickou černobílou maskou. Muž hovoří také o spojení humanity proti Islámskému státu. „Očekávejte nás,“ dodává.

„Čekejte, že přijdou masivní kybernetické útoky. Válka je vyhlášena. Připravte se,“ hovoří dále. „Anonymous, spojený po celém světě, vás položí na kolena.“

Anonymous je celosvětová skupina převážně hackerů, která od roku 2003 organizuje různé kybernetické útoky po celém světě. Jejím terčem byla například firma Sony, ale také například Bílý dům nebo americká FBI. Její poslední úspěšnou akcí je např. zveřejnění členů Ku Klux Klanu. Od ledna se Anonymous zaměřuje právě na Islámský stát – povedlo se již např. zablokovat Twitter a Facebook radikálů ISIS.