Paul Simon

Paul Simon Zdroj: Profimedia.cz

Slavný zpěvák Paul Simon a jeho žena byli zatčeni kvůli domácímu násilí, jak se ukázalo, byla to jen hádka

Už několik dní se objevují zprávy o tom, jak byl jeden z nejslavnějších písničkářů světa, Paul Simon (72), společně se svoji manželkou Edie Brickell (47), zatčen minulou sobotu večer ve svém domě v New Canaan v americkém státě Connecticut. Důvodem mělo být domácí násilí a ublížení na zdraví.

Simonovi, který je společně s Artem Garfunkelem, autorem hitů jako jsou „Bridge Over Troubled Water“, „Mrs. Robinson“ či „The Sound of Silence“, prý dokonce hrozilo vězení. Vysvětlení na policii ale nakonec ukázalo, že pár se sice skutečně pohádal, ale k násilí podle jejich slov nedošlo.

Jak uvedli policisté, Edie Brickell, také známá zpěvačka a skladatelka, byla pod vlivem alkoholu a protože je o hlavu vyšší než Simon, ostrá slovní přestřelka vypadala více než dramaticky. Manželé však označili vše za obyčejný manželský spor. Zprávy některých médií přitom tvrdily, že Brickell zlomila Simonovi ruku. Ten měl pak zavolat tísňovou linku.

Paul Frederic Simon je považován za jednoho z nejvýznamnějších a nejvlivnějších písničkářů posledních 50 let. Pokud jde o ženy, je ženatý už potřetí. S Brickell se oženil v roce 1992 a mají spolu tři děti ve věku 16 až 20 let.

V souvislosti s manželstvím Paula Simona nelze nepřipomenout někdejší stupidní výrok významného člena ČSSD Lubomíra Zaorálka (dnes ministr zahraničí), který při projednávání zákona o registrovaném partnerství označil Simona jako homosexuála.