Ruský prezident Medveděv přiletěl do Česka. Hned po příletu se setkal s prezidentem Klausem

Ruský prezident Medveděv přiletěl do Česka. Hned po příletu se setkal s prezidentem Klausem Zdroj: ČTK

Komunisté tleskají prezidentovi Klausovi

Ombudsmanem byl zvolen kandidát koalice, většina Čechů si myslí, že vládní škrty jsou příliš tvrdé a ze zoologické zahrady utekl medojed, zachraň se, kdo můžeš.

 

Na Klausův návrh omezit pravomoci Ústavního soudu reagovali nakonec jednoznačně pozitivně jen komunisté: předseda Filip prohlásil, že jeho strana připraví vlastní návrh. To je typické pro nepromyšlené a divoké nápady. Potenciální spojenci rozpačitě mlčí, radikální opozice hodlá vzít prezidenta za slovo.

 

Ombudsmanem byl nakonec zvolen kandidát koalice, bývalý ústavní soudce Varvařovský. Přiznám se, že mne vůbec nenapadá, co by se k tomu dalo rozumného říci. Snad až něco udělá. Pokud to bude vidět.

 

Kárný senát Vrchního soudu zbavil místopředsedu Nejvyššího soudu Kučeru funkce soudce kvůli jeho údajnému nenáležitému angažmá v kauze Čunek. Kučera se odvolal. Zdá se, že je to jakési opožděné vítězství opozice nad koalicí (tj. Paroubkovy opozice na Topolánkovou koalicí). Celá kauza byla zpolitizovaná od samého počátku, a mám jisté pochybnosti o tom, zda si koaliční strana titul justiční mafie vybojovala tak přesvědčivě, že se o něj nemusí s nikým dělit. Pan Paroubek si ovšem za tento pozdní úspěch už stejně nic nekoupí.

 

LN si objednaly u agentury Median průzkum ohledně vládních škrtů. Většina lidí si myslí, že jsou příliš tvrdé. Jiný výsledek se dal sotva čekat. Byly to vyhozené peníze, ale zase ne až tak úplně, protože se zároveň ukázalo, že lidé ve vládě hodnotí nejlépe práci představitelů ODS. Výsledek by se neměl po paroubkovsku přeceňovat, směrodatné jsou preference, a tam si ODS nestojí až tak jednoznačně dobře.

 

Z pražské zoologické zahrady utekl medojed kapský. Pozor, kouše.

 

http://bohumildolezal.lidovky.cz/