Jiří Bartoška: „Věřím, že najdeme způsob, jak situaci zvládnout.“

Jiří Bartoška: „Věřím, že najdeme způsob, jak situaci zvládnout.“ Zdroj: Nguyen Phuong Thao

ČEZ končí po šestnácti letech spolupráci s karlovarským filmovým festivalem

Spolupráce Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a generálního partnera, Skupiny ČEZ, byla před začátkem letošního ročníku (koná se od 29. 6. do 7. 7. 2018) po 16 letech ukončena. Skupina ČEZ spolupracovala s MFF Karlovy Vary jako generální partner už od roku 2002.

Vypovězení partnerské smlouvy odůvodnilo vedení Skupiny ČEZ tím, že to „s ohledem na vývoj hospodářských výsledků není v našich možnostech“.

Rozpočet 52. ročníku festivalu dosáhl 130 milionů korun.

Prezident MFF KV Jiří Bartoška situaci okomentoval slovy, že ukončení smlouvy ze strany generálního partnera pouhé čtyři měsíce před začátkem festivalu je pro organizátory komplikaci především z časového hlediska. Věří ale, že se najde způsob, jak situaci zvládnout.

Jiří Bartoška dále dodává: „Děkujeme Skupině ČEZ za šestnáct let trvající podporu a spolupráci. I díky tomuto spojení se podařilo z karlovarského festivalu vybudovat mezinárodně respektovanou značku, festival s jasnou uměleckou vizí a vysoce profesionální organizací, který má pevné místo mezi světovými filmovými přehlídkami a těší se velkému zájmu odborné veřejnosti i diváků. Karlovarský festival, který je dlouhodobě podporován Ministerstvem kultury ČR, Karlovarským krajem i městem Karlovy Vary, významně přispívá k propagaci České republiky nejen v kulturním prostředí. Je nám líto, že současná situace nedovolí Skupině ČEZ pokračovat nadále v naší dlouholeté spolupráci.“  

Jiří Bartoška dále děkuje všem partnerům 53. ročníku MFF Karlovy Vary za důvěru a podporu a těší se na setkání na letošním festivalu ve Varech, jehož hlavním mediálním partnerem bude i letos časopis Reflex.