Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

V Dubaji bez polibků, v Budapešti jen za tmy aneb Největší zajímavosti o sexu na dovolené

Letní dovolená v zahraničí se stává pro Čechy čím dál dostupnější. Pro většinu je to období plné netradičních zážitků, které se týkají nejen cestování, ale i sexu. Podle aktuálních statistik touží na letní dovolené prožít neobvyklé erotické dobrodružství až 47 % české populace. Přestože se doba dovolených a prázdnin blíží ke konci, není od věci tato pravidla znát.

Sex v zahraničí přitom skýtá mnohá úskalí. Před odjezdem si proto zjistěte, jakými pravidly se v dané destinaci řídit. Zatímco u nás je většina praktik bezproblémových, jinde vás nevinný polibek na pláži může dostat do vězení. Seznamte se s několika zvyklostmi v Evropě i za jejími hranicemi, jež byste jako turisté měli respektovat.

V Itálii od 14 let, na Maltě až v plnoletosti

V první řadě byste si měli dát pozor na věkovou hranici, pod kterou zákon dané země nepovoluje provozovat sexuální akt. Věková hranice je v oblíbených destinacích následující:

- 14 let: Albánie, Rakousko, Německo, Bulharsko, Estonsko, Itálie, Portugalsko

- 15 let: Chorvatsko, Dánsko, Francie, Řecko, Švédsko, Indie, Čína

- 16 let: Finsko, Moldavsko, Belgie, Rusko, Španělsko, Švýcarsko, Velká Británie, Dominikánská republika, Kuba

Na Maltě, v Turecku a Egyptě je dokonce zakázáno mít sex s člověkem mladším 18 let.

Nelíbat ani na tvář

V některých mezi turisty oblíbených destinacích, jako je Egypt, Tunisko, Turecko nebo Spojené arabské emiráty, hraje v běžném partnerském životě významnou roli náboženské vyznání. I proto jsou zde sexuální aktivity zcela nepřípustné a porušení zákona či vyhlášky se přísně trestá. „Veškeré projevy náklonnosti k partnerovi vás mohou přivést za mříže nebo můžete být deportováni. Například v Dubaji si za polibek na tvář můžete vysloužit desetidenní pobyt za mřížemi,“ vysvětluje Adam Durčák ze sexshopu Růžový slon, který v tuzemsku testuje a prodává erotické pomůcky.

Trest smrti za homosexualitu

Veřejný vztah se stejným pohlavím je zakázán ve většině arabských zemí, ale také v Singapuru, kde vám za něj hrozí dva roky odnětí svobody. Netoleruje se ani v desítkách dalších turistických lokalit, jako jsou Seychely, Egypt, Maroko, Tunisko, Indie, Maledivy, Srí Lanka, karibské ostrovy, Litva, Ukrajina, Bělorusko, Moldavsko nebo Indonésie. Dokonce není výjimkou, že za homosexuální akt hrozí trest smrti.

Za anální i orální sex 20 let vězení

Zatímco některá nařízení jsou v mnoha zemích pochopitelná, jinde platí pravidla, jež často vedou kvůli své bizarní povaze k úsměvu. Například v americké Nebrasce si můžete za anální sex vysloužit 20 let za mřížemi, na Floridě vám pak stejná sazba hrozí i za orální sex.

Nekomerční sex se zvířaty

Tabuizovaný je rovněž pohlavní styk se zvířaty. Liberální je v tomto ohledu americký Utah, kde lze provozovat sex se zvířaty pouze za účelem nekomerčního prospěchu. V americké Minnesotě zase platí, že je nelegální mít sex s rybami, naopak v Libanonu mohou mít muži styk se zvířaty, ovšem pouze se samicemi.

Pozor na sex na veřejnosti

Mezi turisty je vyhlášený a oblíbený především pohlavní styk na pláži. Kvůli němu ovšem v mnoha přímořských zemích odejdete v lepším případě s pokutou, v horším s trestem několikaletého vězení. Pokud například budete přistiženi ve Španělsku, čeká vás pokuta ve výši 75 tisíc eur.

V Londýně zase za sex na veřejnosti zaplatíte pokutu 250 liber a můžete strávit i tři měsíce ve vězení. V anglické metropoli je také zakázaný sexuální akt na zaparkovaném motocyklu. Pakliže se chystáte strávit dovolenou v maďarské Budapešti, mějte na paměti, že věnovat se sexu je tu možné pouze po tmě. Líbat se na veřejnosti se nevyplatí ani v Rusku, kde vám policisté mohou uložit tučnou pokutu dle vlastní vůle.

Omezení pro erotické pomůcky

Různá omezení platí i pro používání erotických pomůcek. Na dovolenou strávenou v americké Alabamě si je raději do kufru nebalte vůbec, neboť v této zemi je jejich použití zcela ilegální. Pokud cestujete do Arizony, je možné přibalit si maximálně dvě sexuální hračky. „Jestliže naopak plánujete navštívit Japonsko, můžete si volné chvíle zpříjemnit s umělou pannou, které jsou v této zemi velmi populární,“ dodává Adam Durčák.

Na dovolené v Číně si můžete okořenit noc erotickými pomůckami dle libosti. Podle statistik je totiž tato země lídrem v jejich výrobě a místní obyvatelé jsou jejich velkými fanoušky.