Život a styl

Zpět na článek

Bouřlivá diskuze: Nechte fotbalistu Řepku bejt!

29 komentářů

makataman
Tak se na to podíváme:
1. BOUŘLIVOU VLNU emocí...
- bouřlivá vlna je 15 komentářů?
2. ...vyvolal ČLÁNEK W. Bucherta...
- wiki: ''Článek literární žánr obsahující jasné, věcné, logické a srozumitelné vyjádření myšlenky, nebo popis událostí. Článek hledá souvislosti, příčiny, následky a analyzuje.''
Takže tohle článek rozhodně není!
3. ...Řepka je HLUPÁK, Sparta by ho měla VYHODIT.
- i kdyby to byl nakrásně ještě větší debil než sám Buchert, do balónu kopnout umí. Což je podle mého laického názoru jediné relevantní kritérium pro kariéru fotbalisty. Až bude potřeba mít na postavení v soupisce titul z MatFyz, tak to bude jiná, ale zatím o ničem podobném nevím. Ovšem je možné, že jako laik mám mezery ve znalostech a fotbalový odborník Buchert má přede mnou informační náskok.
*
A to jsem se ještě nedostal ani k samotnému textu... mám totiž pud sebezáchovy.
rachot
Nebudu hodnotit fakta o vylučování, neúčasti a či prospěsnosti hry Řepky, ani úroveň článku pana Bucherta, ale chci se zmínit o hysterickém uřvávání fanoušků a jejich podivu, proč se stále někdo dle nich ,,naváží" do Řepky.
Je to především proto, dle mého úsudku, že pan Řepka je hlavně nevzdělaný a primitivní, poměrně tupý člověk, pro něhož končí obzory kopacím míčem a milenkami. Stačí si vyslechnout jeho ,,duchaplné a inteligentní" projevy v TV, nebo rozhovorech pro tisk, nesouvislou řeč bez slovní zásoby a jakékoliv myšlenky, určitou aroganci a další indicie. Přičteme li k tomu neurvalé a primitivní chování, bez stopy lidské slušnosti na hřišti i mimo něj, po celou dobu co hraje fotbal (nezapomínejme na jeho i rasistické excesy...) osobně mi stačí jeho téměř každodenní parkování na zákazu zastavení v Břevnově u školy, kde jej vídám, přesto, že to již prošlo tiskem, a na což odpověděl, že neměl kde jinde.....tohle tak povědět policii normální člověk, co by se asi dověděl...nicméně chci se vrátit k meritu věci, proč se o Ŕepkovi takto píše...víte, primitivnost a elementární lidská neslušnost vždy provokavala, takže se tomu nedivte že je více vidět a více se o něm v této souvislosti píše. Pan Ŕepka to omlouvá blábolem, že má blikance, sportovním zápalem a kdo ví čím ještě..a jeho fandové na podobné úrovni s tím nadšeně souhlasí..bohužel je to tak, že agresivita, sprostota a neurvalost nejde omluvit vůbec ničím....a to nemluvím o tom, že každý sportovec na určité úrovni by měl být také vzorem pro mladé, děti..jak asi vychovává pan Ŕepka svého syna, také fotbalistu?
sendyman
Ale milý Rachote, vždyť tady ani nejde o Řepku, jako o bláboly, co píše velevážený pan Buchert. Jde totiž o FAKTA. A to jak zde, tak v článku o Johnovi a dlouhodobě i jinde, třeba v MfD. Samozřejmě, že názory na Řepku se různí, ale novinář by měl vycházet z faktů, nikoliv ze lží.
sedlakjura
Řepku osobně neznám, nemám ho rád za to, jak se na hřišti projevuje, ale jedno se mu upřít nedá. Fotbal hrát umí. Dělá dobře svoji práci, i když se občas chová jako k.okot. Jiná věc je, proč mu prochází, na hřišti a jak říkáte vy, i v životě, to co mu prochází. Proč jsou z něj připosraní jak rozhodčí, tak i policajti. Pokud by Buchert psal o tom (ovšem o to by si musel nejprve zjistit nějaká fakta a ne tady vyplodit pouze jakýsi emoční blábol), nemám s tím problém. Pokud novinář napíše do nadpisu nějakého článku, že Řepka je hlupák, nelze než podotknout slovy maminky Foresta Gumpa, že pro hlupáka každý hloupý.
Palopetro
Pan Řepka,jak jsem zaslechl,na nějakém turnaji žákovské přípravky " inzultačně vynadal" rozhodčímu za vedení zápasu,patrně v neprospěch týmu jeho synáčka.I kdyby se neprojevoval tak extravagantně na ligových hřištích,tato historka by mi stačila k tomu,abych tohoto člověka považoval za sprosté arogantní individuum,což on ostatně hojně dokazuje s celkem neúprosnou pravidelností po celý svůj život profesionálního fotbalisty.Je to ovšem tím tragičtější,čím lepší je onen fotbalista ve hře zvaná fotbal.Nazvat v článku Řepku hlupákem,kterého by měli ze Sparty vyhodit je sice kapánek silná káva,ale nespotně přinesla oživení do těchto celkem nudných diskuzí a dokonce probudila ze spánku i některé mé oblíbence.Já dávám p. Buchertovi
sedlakjura
No to je právě ono. Vy jste sice "zaslechl",... "patrně v neprospěch", ale máte jasno. No a novinář, alespoň podle toho, co tady vyplodil, je na tom podobně, ale ještě o tom dokáže napsat zasvěcený článek, za který dostane zaplaceno.
sedlakjura
že fotbal nepatří zrovna ke stěžejním tématům tohoto časopisu. Ale nechápu, když už nějaký novinář cítí nutkavou potřebu se k fotbalu vyjádřit, alespoň si o tom něco nepřečte. Pane Buchert, vy jste evidentně mimo.
sendyman
Vždyť to říkám: zlatej Kovář! On byl taky někdy trochu mimo, ale tak nějak lidsky, roztomile a né, jako hovado!
sendyman
Vy jste se zbláznili, nebo co? Chápu, že ze "starého, dobrého RX" v redakci nezůstal kámen na kameni, ale vždyť je tam 14 příspěvků!!! Zkusili jste se podívat do diskusí třeba před rokem?