Komentáře

Zpět na článek

Po volbách půjdete sedět, mladej!

34 komentářů

panna
žili jsme v té době na vesnici u strýce, protože v Praze komouši Němce provokovali a po Heidrychiádě to tam bylo o hubu. Bylo mi tehdy 8 roků a ve škole byli ubytováni SSmani. Jeden z nich uměl česky, asi to byl sudeťák, který mi půjčoval brigadýrku a říkal, že má doma také tak starého kluka jako jsem já. Po Němcích koncem války přišli zubožení Vlasovci s hubenými koníky a po nich koncem války ustupující Němci s rodinami. Naši lidí jim brali vše co jenom se vzít dalo, až museli zasáhnout amerikáni, kteří v té době do vesnice dorazili, a lágr s Němsi obsadili a odzbrojili je. To už byl téměř konec války No, a po válce přišlo ještě něco horšího. Komouši mnoho lidí zblbli a mezi těmi zblblými se našli takoví, kteří byli schopni Čechy (kteří jen trochu pomohli Němcům, moje matka jim prala prádlo, a poté i amíkům) pozabíjet! Museli jsme, hned po válce, urychleně zdrhat zpět do Prahy. Jenže pak přišlo ještě něco mnohem horšího, komouši! A tak si říkám, že když my starší jsme dokázali ve zdarví přežít tu zlou dobu, že to mladí také přečkají. Až tato komunistická žumpa vyhnije, bude snad v naši zemi lépe!
spelec5
Dobrý to bylo co jste napsal - samej komou­š,ně­mec,a­meri­kán - jen vy podle toho článku jste byli ti správní češi ,ve vhodnou dobu jste drželi s tím kdo tady vládnul. Tak vám přeji hezký zbytek života v demokracii.
malej_kluk
Překvapuje mně spíš, že vy jste ten nejlepší čech, kdo může soudit minulost. Myslím, že ten kdo tu dobu nezažil, nemůže ani soudit.
Chtělo by to trochu respektu...
tomot
Ano..to je právě ten důvod, proč se na konec tohoto měsíce dívám s obavami..fakt mám strach! Dvanáct let svého života jsem prožil v normalizaci a následných dvacet let jsem si dopřával ten luxus (ano..v kontextu věcí příštích je to luxus) číst si v novinách pravdu! A co to má teď jako být?? To se teď jako staneme rukojmími zbytnělého a zakomplexovaného ega jednoho arcipapaláše s neonormalizačními praktikami?? Lidé dobří..stavějme barikády tomu zloději naší sametově nabyté (a proto tak křehké) demokracii a svobodě!!!
spelec5
Mohl byste mě prosím vás sdělit, které že to noviny jste to četl (myslím ty co píší pravdu) - to by mě opravdu zajímalo.
prochyster
Na to se neda rict nic jiného, nez těžká ohavnost. Takovou gardu mlátiček měl i Hitler. Tomu se říká svobná demokratická země. Revoluce pro mě trvala asi tak měsíc. V lednu 1990 mi bylo jasné, že se nic nezměnilo, když jsem nevidel na lampách viset bolševiky.
spelec5
Vážený, jste ještě větší d.o.b.y.t.e.k. než ti komouši - ubožáku !!!!!!!