Komentáře
kebulak
0
jinak pokud jste studoval prava tak vam asi musi byt jasne ze i kdyz se zmenila doba nemuzete vymenit zakony hned a vsechny najednou... i kdyz se rozhodnete okamzite nejakou dobu to trva: vecny zamer, vypracovani paragrafovaneho zneni, pripominky komise atd atd a to to jeste nebylo ve vlade... pokud se navic jedna o velky kodex tak to trva jeste dyl... podivejte se napr na BGB nebo ABGB... pokud chcete aby zakon nejakou dobu vydrzel nemuzete ho vytvorit na kolene... a co se tyce zakoniku prace tak tam je to taky pochopitelne vzhledem k rozdilnym tendencim civilistu a prackaru kdy jedni chteji zakon zvlastni a jedni chteji pracko vratit tam kam patri totiz do civilu...
to ste jeste nezaregistroval ze od 1. ledna 2010 je ucinny novy trestni zakonik c. 40/2009 Sb. http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trestni-zakonik/
A kdo byl ministrem spravedlnosti v době kauzy Čunek? Kdo vydal rozklad, že zásah Vesecké byl v pořádku, a tím srazil důvěryhodnost NSZ na nulu? Buquoy, Buquoy, máte vůbec představu, co se děje v Česku? Podle mého jste jen bohorovný vévoda, co si myslí, že všemu rozumí, všechno zná, do všeho vidí, ...
Jyrka odstaven, a teď si RX nasadí takovou veš do kožichu.
Jyrka odstaven, a teď si RX nasadí takovou veš do kožichu.

Vždycky jsem si myslel, že zákony jsou tu proto, že značná část lidí se řídí i jinými pohnutkami, než vlastním svědomím. Ještě že mi p. Bervida otevřel oči - škrtnutím paragrafů se stanou z lidí andělé a bude konečně na světě dobře.
Jsem rád, že si tady občas přečtu i něco pozitivního a neútočného. Ovšem pane autore, to vaše "nedotknutelnost majetku" je sice hezké a k demokracii to patří, ale pokud někomu chce soud (pověřující exekutora) něco sebrat, tak zřejmě proto, že se choval nedemokraticky, nespolečensky (něco ukradl nebo někoho omezil v jeho právech - ať už jsou to dluhy apod.) Doufám, že vymahatelnost dluhů pomocí exekutorů se v žádné novele či novém zákoníku nezmění. Aby někdo kradl (či dlužil či někoho omezoval na právech) a nebyl za to trestán a platila to společnost nebo nedejbože nikdo je totální nesmysl.