Po burkinách přijdou obézní muži?

Po burkinách přijdou obézní muži? Zdroj: Fuerteventura.com

Zakažte tlusté muže ve slipech, žadoní Francouzi

Po zákazu tzv. burkin, které na rozdíl od “evropských” bikin zahalují celé tělo, se do diskuse dostává další možnost zákazu. Obézní muži nosící na plážích pouze slipové plavky vadí podle Francozů a Francouzek na plážích mnohem víc než burkini. Přijde po burkinách ve Francii další kontroverzní zákaz?

Burkini se nesměly nosit na plážích oblíbeného letoviska Cannes. Francouzský správní soud sice včera zákaz nošení burkin na některých francouzských plážích prohlásil za protiústavní a pozastavil tak platnost tohoto zákazu, i tak je ale téma plážového “dresscode” stále ožehavým tématem.

Ve Francii totiž sílí hlasy, které si přejí, aby byly na plážích zakázány i slipové plavky, do nichž se často oblékají obézní muži. Bizarní nápad zákazu má ve Francii stále větší podporu, alespoň pokud lze soudit z kampaně na sociálních sítích.

O sílící podpoře zákazu obézních mužů ve slipech informovala místní i světová média. Obsáhlou analýzu na toto téma přinesl například britský Telegraph nebo BBC. Spojitost se zákazem nošení muslimských plavek a voláním po zákazu obézních mužů ve slipech vidí většina médií jako zřejmou. Muži ve slipech, kteří jsou obézní, jsou na plážích prý neestetičtí a nevkusní. Přijde ve Francii další kontroverzní zákaz, který bude záhy zakázán?