Growshop

Growshop Zdroj: Policie ČR

Policisté uzavřeli čtyři growshopy v Olomouckém kraji

Policisté uzavřeli do dneška v Olomouckém kraji kvůli podezření z šíření toxikomanie čtyři kamenné obchody. Ze dvou trestných činů podezírají policisté pět lidí. ČTK to řekl krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Práce kriminalistů v regionu je výsledkem celostátní razie v českých growshopech, tedy legálních obchodech, kde lze koupit i potřeby pro pěstování marihuany.

 

Podle Bednaříka policisté zasahovali v Olomouci, Prostějově, Přerově a v Šumperku. Tři kamenné obchody podle policistů navíc provozovaly i internetové stránky. Policisté také zajistili tři drobné pěstírny. Pět lidí je podezřelých z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a z šíření toxikomanie.

 

Další tři domovní prohlídky policie provedla podle krajské mluvčí Jany Tomkové v Plzeňském kraji. Tři prohlídky jiných prostor se uskutečnili v Plzni a na Tachovsku a policie zadržela dva podezřelé. "Při prohlídkách policisté zajistili řadu předmětů a věcí, které mohou souviset s předmětnou trestnou činností," uvedla mluvčí. S ohledem na prvopočáteční fázi šetření nechtěla zatím uvést v případu konkrétnější informace.

 

V obchodech policisté některé zboží zajišťují, jde například o letáky, návody, katalogy a reklamní předměty, které propagují pěstování marihuany, nebo filtry, hnojiva, substráty a další předměty potřebné k pěstování konopí. V souvislosti s razií v growshopech policie prověřuje ve více než 50 případech podezření ze šíření toxikomanie.