Ona dnes

Ona dnes Zdroj: Reflex

Poslankyně Kaslová z TOP 09 dělá reklamu. Do politiky to nepatří

Lněné šaty značky Next, mačkaná tunika z obchodu Attrattivo či šperky z Orsay. Na fotkách oblečení se jmény dalších značek, cenou a na jiném místě i adresy obchodů, kde vše koupíte. Reklama jak vyšitá. A kdo ji dělá? Údajná „Miss parlamentu“, nová poslankyně Jana Kaslová z TOP 09.

 

Rozhovor s Kaslovou i stránky s reklamou na hadříky najdete v posledním vydání ženského magazínu ONA Dnes, který vydává Mladá fronta Dnes. Poslankyně se brání, že zákon č. 159/2006 o střetu zájmů neporušila. „Žádné peníze a ani žádné jiné zvláštní plnění jsem za to neobdržela,“ řekla Kaslová Reflexu. Podle dostupných informací dopředu ani nevěděla, že bude „použita“ tímto způsobem.

 

Vše pramení z toho, že nezkušená poslankyně neví, která někdy v politice bije. To je alarmující, protože nových zákonodárců je po květnových volbách většina. Z reklamního pózování je zřejmé, že Kaslová nedokáže odhadnout, jak se při podobných příležitostech zachovat. Protože poslanci rozhodně nemají dělat reklamu žádné firmě.

 

Ona dnesOna dnes|Reflex

 

 

Kaslové postoj vyvolává otázku, zda si voliči vybrali ty pravé zástupce. Navíc v rozhovorech a prvních vyjádřeních této poslankyně se prakticky nic nedozvíte o jejich názorech na základní problémy, které ovládají českou společnost. Podobně jako jiné krásky, které se poprvé dostaly do Poslanecké sněmovny, se však zcela oddala pózování pro noviny, časopisy a nejrůznější weby. Pokud už Kaslová hovoří o politice, tak klišovitě odpovídá, že je – konzervativní.

 

Pokud je skutečně konzervativní, tak co příště reklama na Rolls-Royce nebo osmnáctiletou whisky? Ale pozor, nezapomenout opět na ceny a adresy obchodů. Reklama je reklama a to musí politická etika stranou.

 

Viliam Buchert, viliam.buchert@reflex.cz