Jak to vypadá, když pilot fotí...

Jak to vypadá, když pilot fotí... Zdroj: santiagoborja.com

Jak to vypadá, když pilot fotí...
Jak to vypadá, když pilot fotí...
Jak to vypadá, když pilot fotí...
Jak to vypadá, když pilot fotí...
Jak to vypadá, když pilot fotí...
9
Fotogalerie

Pilot fotí blesky a bouřky z kokpitu letadla, podívejte se na jedinečné snímky

„Mám štěstí, že mi práce umožňuje cestovat po světě a fotit,“ píše Santiago Borja z Chile na svých stránkách. Santiago Borja je jedenatřicetiletý pilot a jeho snímky milují tisíce fanoušků na sociální síti Instagram. A není divu – Borja fotí snímky, které jen tak někdo nemá. Fotí je totiž z kokpitu letadel.


Pilot, který žije v ekvádorském Quitu, stíhá během svých nesčetných cest také fotit. A protože většina fotografií pochází z desetitisícových výšek, jsou vskutku ohromující. Jistě, cestování letadlem už pro mnohé z nás není nic neobvyklého, jenže málokdo z nás se dostane do pilotova kokpitu. A už vůbec ne s fotoaparátem, který by zachytil bouřku a blesky doslova na dosah ruky. 

Podívejte se, jak vypadají blesky z vesmíru:

Video placeholde
Úchvatné video: Takhle vypadá bouřka z vesmíru • Twitter/Tim Peake

Na Instagramu Santiago Borja sám sebe prezentuje jako „fotografa mraků“. Kdyby snad někdo pochyboval, že fotky opravdu pořizuje pilot, umisťuje tento Ekvádořan čas od času také snímky s palubní deskou. Z těchto fotografií je pak velmi dobře patrné, jaký vízus pilot dopravních letadel vlastně má. 

Borja svými fotografiemi zaujal už několik médií, naposledy například The Washington Post. Pilot ekvádorských aerolinek v rozhovorech mimo jiné uvedl, že vyfotit blesk za letu není nic jednoduchého. „Většinou je nejtěžší nastavit čas,“ uvedl Santiago. „Barevnost a světelnost blesků je totiž dosti nevyzpytatelná, zvlášť když v kabině nemám stativ.“ Ze snímků je ale zjevné, že i přes nesnadné technické řešení těchto snímků se pilotovi-fotografovi ve vzdušných výšinách velmi daří. Ostatně, podívejte se sami.