Politika klaunských nosů aneb Proč funguje šaškování na internetu a ubaví nás politici k smrti?

1/2
Přehled fotografií
Zavřít
  • Alena Schillerová
    Alena Schillerová| Zdroj: Archív
  • Z YouTube až do Bruselu: Patrně nejlépe ze všech současných českých politiků dokázal sílu sociálních sítí využít Filip Turek. Jeho fanouškovská základna, kterou si vybudoval hlavně na YouTube, ho katapultovala do křesla europoslance. „Já jsem pouze přijímal pozvánky na rozhovory, nikdy jsem nezaplatil za reklamu, rozhovor anebo článek ani korunu. Sám produkovat videa, natož něco nahrávat na YouTube, neumím. Vždy jsem se jen snažil studovat informace o všem, co mne zajímá, a vědět, jak co funguje. Na sítích se pohybuje jistě mnoho aktivnějších osob, dokonce i politiků. Já na svůj instagramový profil nahraji tak tři až pět věcí za týden. Je ale pravdou, že odepisování voličům a fanouškům pár hodin denně dát musím. Můj dosah je stabilní a pohybuje se nyní okolo 25 miliónů zhlédnutí měsíčně, a to od více než miliónu individuálních uživatelů. Je to ale spíše mými názory a pro někoho možná určitou atraktivitou než vyloženě vysokou aktivitou. Mé rozhovory v konvenčních televizích mají také vyšší dosahy, než když je hostem jiný politik,“ hodnotí své on-line a mediální aktivity pro Reflex europoslanec Turek.
    Z YouTube až do Bruselu: Patrně nejlépe ze všech současných českých politiků dokázal sílu sociálních sítí využít Filip Turek. Jeho fanouškovská základna, kterou si vybudoval hlavně na YouTube, ho katapultovala do křesla europoslance. „Já jsem pouze přijímal pozvánky na rozhovory, nikdy jsem nezaplatil za reklamu, rozhovor anebo článek ani korunu. Sám produkovat videa, natož něco nahrávat na YouTube, neumím. Vždy jsem se jen snažil studovat informace o všem, co mne zajímá, a vědět, jak co funguje. Na sítích se pohybuje jistě mnoho aktivnějších osob, dokonce i politiků. Já na svůj instagramový profil nahraji tak tři až pět věcí za týden. Je ale pravdou, že odepisování voličům a fanouškům pár hodin denně dát musím. Můj dosah je stabilní a pohybuje se nyní okolo 25 miliónů zhlédnutí měsíčně, a to od více než miliónu individuálních uživatelů. Je to ale spíše mými názory a pro někoho možná určitou atraktivitou než vyloženě vysokou aktivitou. Mé rozhovory v konvenčních televizích mají také vyšší dosahy, než když je hostem jiný politik,“ hodnotí své on-line a mediální aktivity pro Reflex europoslanec Turek.| Zdroj: ČTK / Šulová Kateřina
Alena Schillerová
Z YouTube až do Bruselu: Patrně nejlépe ze všech současných českých politiků dokázal sílu sociálních sítí využít Filip Turek. Jeho fanouškovská základna, kterou si vybudoval hlavně na YouTube, ho katapultovala do křesla europoslance. „Já jsem pouze přijímal pozvánky na rozhovory, nikdy jsem nezaplatil za reklamu, rozhovor anebo článek ani korunu. Sám produkovat videa, natož něco nahrávat na YouTube, neumím. Vždy jsem se jen snažil studovat informace o všem, co mne zajímá, a vědět, jak co funguje. Na sítích se pohybuje jistě mnoho aktivnějších osob, dokonce i politiků. Já na svůj instagramový profil nahraji tak tři až pět věcí za týden. Je ale pravdou, že odepisování voličům a fanouškům pár hodin denně dát musím. Můj dosah je stabilní a pohybuje se nyní okolo 25 miliónů zhlédnutí měsíčně, a to od více než miliónu individuálních uživatelů. Je to ale spíše mými názory a pro někoho možná určitou atraktivitou než vyloženě vysokou aktivitou. Mé rozhovory v konvenčních televizích mají také vyšší dosahy, než když je hostem jiný politik,“ hodnotí své on-line a mediální aktivity pro Reflex europoslanec Turek.