Český turek je nesmrtelný!
6
/
6
Přehled fotografií
Zavřít
Jaroslav Hrstka v akci. V pražírně se většina věcí stále dělá ručně, i každodenní navažování zelené kávy před začátkem pražícího cyklu.
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Čerstvou sklizeň kávy poznáte podle svěží vůně a sytě zelené barvy zrn
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Průběh pražení se automaticky zaznamenává do tzv. pražícího profilu, který se odvíjí od teploty zrn, teploty prostředí v bubnu a času pražení. Pražič může u menších pražiček kontrolovat průběh i manuálně, pomocí tzv. trieru. Bubnovou pražičku vyrobila německá firma Probat roku 1957. Během 12 minut standardně upraží 15 kg kávy.
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Při zchlazování kávy se ručně vybírají defektní zrnka
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Tučkova pražírna dodává kávu do sto dvaceti českých kaváren i několika hvězdných restaurací
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Jaroslav Tuček ve své nové kavárně Místo. Tradičním podnikem Doubleshotu je ovšem Můj šálek kávy, který třikrát vyhrál oborovou soutěž Czech Bar Awards.
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Zavřít