Výběr z hroznů. Je tu čas vína a čtení u krbu. Zkuste výběr nejlepšího čtení o víně

30/29
Přehled fotografií
Zavřít
  • Takhle to vypadá, jen s drobnými změnami ve tvářích a výrazech jak krojovaných „nalévaček“, tak koštujících, celé odpoledne i část večera. Dokud je co pít. Doslova.
    Takhle to vypadá, jen s drobnými změnami ve tvářích a výrazech jak krojovaných „nalévaček“, tak koštujících, celé odpoledne i část večera. Dokud je co pít. Doslova.| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Ve víně je hlavně radost. Ale někdy i něco, co by v něm být nemělo
    Ve víně je hlavně radost. Ale někdy i něco, co by v něm být nemělo| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Muzikanti sice rádi při vystoupení pijí pivo (má přece jen méně alkoholu), ale když hrají na koštu, vína si musí dát aspoň jednu sklenku
    Muzikanti sice rádi při vystoupení pijí pivo (má přece jen méně alkoholu), ale když hrají na koštu, vína si musí dát aspoň jednu sklenku| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Ti, co sedí nahoře na jevišti, sice mají hezký přehled, ale ta pravá atmosféra je dole na parketu
    Ti, co sedí nahoře na jevišti, sice mají hezký přehled, ale ta pravá atmosféra je dole na parketu| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Tak který vzorek ochutnám teď? Nejlepší je vyzkoušet podle katalogu vítěze (a pro srovnání ještě druhého a třetího) od každé odrůdy!
    Tak který vzorek ochutnám teď? Nejlepší je vyzkoušet podle katalogu vítěze (a pro srovnání ještě druhého a třetího) od každé odrůdy!| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Iva postupně přebírá vinařství od svého otce. Ráda by ukázala, že i v Žabčicích, jež jsou jen kousek od Brna a nikdo si je zatím s vínem příliš nespojuje, mohou vznikat krásná přírodní vína.
    Iva postupně přebírá vinařství od svého otce. Ráda by ukázala, že i v Žabčicích, jež jsou jen kousek od Brna a nikdo si je zatím s vínem příliš nespojuje, mohou vznikat krásná přírodní vína.| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Kateřina sice o tom, že by vyráběla vlastní, vína snila odmala, ale mimo jiné i proto, že není z vinařské rodiny, by ji prý ještě před lety nenapadlo, že se to opravdu stane. Dalším jejím snem je vrátit prestiž vínům z Čech.
    Kateřina sice o tom, že by vyráběla vlastní, vína snila odmala, ale mimo jiné i proto, že není z vinařské rodiny, by ji prý ještě před lety nenapadlo, že se to opravdu stane. Dalším jejím snem je vrátit prestiž vínům z Čech.| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Zuzana je frankovková, a i když je vinařkou jen pár let, její červená vína jsou už vyhlášená. Stejně jako Dominika se vidí ale primárně jako zemědělec.
    Zuzana je frankovková, a i když je vinařkou jen pár let, její červená vína jsou už vyhlášená. Stejně jako Dominika se vidí ale primárně jako zemědělec.| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Dominika působí na první pohled jako křehká bytost, která se snad ani neumí rozčilit. Ale posaďte ji za volant traktoru nebo nechte mluvit o víně a hned je jasné, že si dokáže stát za svým.
    Dominika působí na první pohled jako křehká bytost, která se snad ani neumí rozčilit. Ale posaďte ji za volant traktoru nebo nechte mluvit o víně a hned je jasné, že si dokáže stát za svým.| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Libuše je sice pokračovatelka v tradici klasického moravského vinařství, zároveň ale vínu (a nejen jemu) vtiskla svůj unikátní rukopis a styl
    Libuše je sice pokračovatelka v tradici klasického moravského vinařství, zároveň ale vínu (a nejen jemu) vtiskla svůj unikátní rukopis a styl| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Iva Měřínská
    Iva Měřínská| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Zuzana Bukovská
    Zuzana Bukovská| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Dominika Černohorská
    Dominika Černohorská| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Libuše Vrbová
    Libuše Vrbová| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Michaela Cibulková
    Michaela Cibulková| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Kateřina Mikulíková
    Kateřina Mikulíková| Zdroj: Ondřej Szollos
  • Martin Babič: Víno už je klasická obchodní komodita
    Martin Babič: Víno už je klasická obchodní komodita| Zdroj: Nguyen Phuong Thao
  • Petr neprovádí sabráž. Aby zapůsobil efektně, vystačí si s dobře nachlazeným sektem...
    Petr neprovádí sabráž. Aby zapůsobil efektně, vystačí si s dobře nachlazeným sektem...| Zdroj: Nguyen Phuong Thao
  • ... a jakýmsi podivně zahnutým otvírákem, který slouží k odstřelování  kalů z hrdla láhve
    ... a jakýmsi podivně zahnutým otvírákem, který slouží k odstřelování kalů z hrdla láhve| Zdroj: Nguyen Phuong Thao
  • Každý dobrý vinař (a to našich pět „sektařů“ je) uznává svého „konkurenta“, který možná dělá víno trochu jinak, ale s láskou, poctivě a dobře. Současně si ale nemilosrdně řeknou, když se jim na vínu toho druhého něco nezdá. Nežinýrují se a zeptají se. Jak je vidět na stole, testuje se postupně vzorek opravdu od každého.
    Každý dobrý vinař (a to našich pět „sektařů“ je) uznává svého „konkurenta“, který možná dělá víno trochu jinak, ale s láskou, poctivě a dobře. Současně si ale nemilosrdně řeknou, když se jim na vínu toho druhého něco nezdá. Nežinýrují se a zeptají se. Jak je vidět na stole, testuje se postupně vzorek opravdu od každého.| Zdroj: Nguyen Phuong Thao
  • Vladimírovi se podařilo navázat na průkopnickou výrobu sektů tchána a i jeho vyhlášené sekty jsou produkovány s „požehnáním“ institutu v Épernay, centra šampaňského v Champagni.
    Vladimírovi se podařilo navázat na průkopnickou výrobu sektů tchána a i jeho vyhlášené sekty jsou produkovány s „požehnáním“ institutu v Épernay, centra šampaňského v Champagni. | Zdroj: Nguyen Phuong Thao
  • Martin věří, že moravská šumivá vína si zaslouží podstatně větší tuzemskou popularitu. To, že jsou víc než srovnatelná s nejlepšími světovými sekty, dokazují úspěchy jeho sektů na mezinárodních soutěžích.
    Martin věří, že moravská šumivá vína si zaslouží podstatně větší tuzemskou popularitu. To, že jsou víc než srovnatelná s nejlepšími světovými sekty, dokazují úspěchy jeho sektů na mezinárodních soutěžích. | Zdroj: Nguyen Phuong Thao
  • Petra mrzí, že se výrobě sektů nevěnují také vinaři v Čechách. Podle něj tam jsou dobré podmínky pro hrozny, jež jsou pro šumivá vína ideální.
    Petra mrzí, že se výrobě sektů nevěnují také vinaři v Čechách. Podle něj tam jsou dobré podmínky pro hrozny, jež jsou pro šumivá vína ideální.| Zdroj: Nguyen Phuong Thao
  • Libuše seká ráda a dobře a rozhodně ne jen šavlí. Kromě dalšího studia na vysoké škole v Lednici převzala vedení rodinného vinařství a rozhoduje o všech vínech včetně šumivých, jež Vrbovi v Hustopečích vyrábějí.
    Libuše seká ráda a dobře a rozhodně ne jen šavlí. Kromě dalšího studia na vysoké škole v Lednici převzala vedení rodinného vinařství a rozhoduje o všech vínech včetně šumivých, jež Vrbovi v Hustopečích vyrábějí. | Zdroj: Nguyen Phuong Thao
  • Kamil propadl kromě vína a sabráže také krojům – logicky se touto kombinací stává často zaslouženě středem pozornosti
    Kamil propadl kromě vína a sabráže také krojům – logicky se touto kombinací stává často zaslouženě středem pozornosti| Zdroj: Nguyen Phuong Thao
  • Zleva: Martin Prokeš (PROQUIN), Libuše Vrbová (Vinařství U Vrbů), Vladimír Hříbal (Sekt Jan Petrák), Petr Cibulka (Víno Cibulka) a Kamil Prokeš (Vinařství Kamil Prokeš)
    Zleva: Martin Prokeš (PROQUIN), Libuše Vrbová (Vinařství U Vrbů), Vladimír Hříbal (Sekt Jan Petrák), Petr Cibulka (Víno Cibulka) a Kamil Prokeš (Vinařství Kamil Prokeš)| Zdroj: Nguyen Phuong Thao
  • Vinař-vizionář a básník BOGDAN TROJAK o letošním ročníku, o poezii i próze vína a o kulturně gastronomické výměně s Milanem Kunderou
    Vinař-vizionář a básník BOGDAN TROJAK o letošním ročníku, o poezii i próze vína a o kulturně gastronomické výměně s Milanem Kunderou| Zdroj: Nguyen Phuong Thao
  • 10 důvodů proč mít rád... jižní Moravu
    10 důvodů proč mít rád... jižní Moravu| Zdroj: Profimedia.cz
  • Mezi moravskými vinohrady
    Mezi moravskými vinohrady| Zdroj: František Zvardoň
Takhle to vypadá, jen s drobnými změnami ve tvářích a výrazech jak krojovaných „nalévaček“, tak koštujících, celé odpoledne i část večera. Dokud je co pít. Doslova.
Ve víně je hlavně radost. Ale někdy i něco, co by v něm být nemělo
Muzikanti sice rádi při vystoupení pijí pivo (má přece jen méně alkoholu), ale když hrají na koštu, vína si musí dát aspoň jednu sklenku
Ti, co sedí nahoře na jevišti, sice mají hezký přehled, ale ta pravá atmosféra je dole na parketu
Tak který vzorek ochutnám teď? Nejlepší je vyzkoušet podle katalogu vítěze (a pro srovnání ještě druhého a třetího) od každé odrůdy!
Iva postupně přebírá vinařství od svého otce. Ráda by ukázala, že i v Žabčicích, jež jsou jen kousek od Brna a nikdo si je zatím s vínem příliš nespojuje, mohou vznikat krásná přírodní vína.
Kateřina sice o tom, že by vyráběla vlastní, vína snila odmala, ale mimo jiné i proto, že není z vinařské rodiny, by ji prý ještě před lety nenapadlo, že se to opravdu stane. Dalším jejím snem je vrátit prestiž vínům z Čech.
Zuzana je frankovková, a i když je vinařkou jen pár let, její červená vína jsou už vyhlášená. Stejně jako Dominika se vidí ale primárně jako zemědělec.
Dominika působí na první pohled jako křehká bytost, která se snad ani neumí rozčilit. Ale posaďte ji za volant traktoru nebo nechte mluvit o víně a hned je jasné, že si dokáže stát za svým.
Libuše je sice pokračovatelka v tradici klasického moravského vinařství, zároveň ale vínu (a nejen jemu) vtiskla svůj unikátní rukopis a styl
Iva Měřínská
Zuzana Bukovská
Dominika Černohorská
Libuše Vrbová
Michaela Cibulková
Kateřina Mikulíková
Martin Babič: Víno už je klasická obchodní komodita
Petr neprovádí sabráž. Aby zapůsobil efektně, vystačí si s dobře nachlazeným sektem...
... a jakýmsi podivně zahnutým otvírákem, který slouží k odstřelování  kalů z hrdla láhve
Každý dobrý vinař (a to našich pět „sektařů“ je) uznává svého „konkurenta“, který možná dělá víno trochu jinak, ale s láskou, poctivě a dobře. Současně si ale nemilosrdně řeknou, když se jim na vínu toho druhého něco nezdá. Nežinýrují se a zeptají se. Jak je vidět na stole, testuje se postupně vzorek opravdu od každého.
Vladimírovi se podařilo navázat na průkopnickou výrobu sektů tchána a i jeho vyhlášené sekty jsou produkovány s „požehnáním“ institutu v Épernay, centra šampaňského v Champagni.
Martin věří, že moravská šumivá vína si zaslouží podstatně větší tuzemskou popularitu. To, že jsou víc než srovnatelná s nejlepšími světovými sekty, dokazují úspěchy jeho sektů na mezinárodních soutěžích.
Petra mrzí, že se výrobě sektů nevěnují také vinaři v Čechách. Podle něj tam jsou dobré podmínky pro hrozny, jež jsou pro šumivá vína ideální.
Libuše seká ráda a dobře a rozhodně ne jen šavlí. Kromě dalšího studia na vysoké škole v Lednici převzala vedení rodinného vinařství a rozhoduje o všech vínech včetně šumivých, jež Vrbovi v Hustopečích vyrábějí.
Kamil propadl kromě vína a sabráže také krojům – logicky se touto kombinací stává často zaslouženě středem pozornosti
Zleva: Martin Prokeš (PROQUIN), Libuše Vrbová (Vinařství U Vrbů), Vladimír Hříbal (Sekt Jan Petrák), Petr Cibulka (Víno Cibulka) a Kamil Prokeš (Vinařství Kamil Prokeš)
Vinař-vizionář a básník BOGDAN TROJAK o letošním ročníku, o poezii i próze vína a o kulturně gastronomické výměně s Milanem Kunderou
10 důvodů proč mít rád... jižní Moravu
Mezi moravskými vinohrady