Nahlédnutí pod perskou pokličku aneb Íránská kuchyně není jen kebab
3
/
7
Přehled fotografií
Zavřít
Nahlédnutí pod perskou pokličku aneb Íránská kuchyně není jen kebab
|
Zdroj: Lenka Hrabalová
Granátová jablka jsou všude zejména na podzim. Kromě džusů jsou také oblíbenou příměsí mas a rýže.
|
Zdroj: Lenka Hrabalová
Čaj patří ke každodennosti Íránců. Během svátků jej u mešit rozlévají všem okolo.
|
Zdroj: Lenka Hrabalová
Pečený tuk z ovčího ocasu často provází bazalka či máta
|
Zdroj: Lenka Hrabalová
Každé město má své typické sladkosti. Íránci je milují.
|
Zdroj: Lenka Hrabalová
Rýže je součástí takřka všech jídel. Zdobená šafránem a sušeným dříšťálem.
|
Zdroj: Lenka Hrabalová
Ženy dokáží vytvořit úžasná jídla i v prostých podmínkách. Perský záliv okouzlí chutěmi i barvami.
|
Zdroj: Lenka Hrabalová
Zavřít