Les do skla
3
/
3
Přehled fotografií
Zavřít
4 porce příprava: 40 minut 2 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku 2 šalotky 400 g rýže arborio ½ lžičky kurkumy 1 lžička drceného koriandru 1 lžička zauzené španělské papriky 5 snítek šafránu sůl a pepř 600 ml zeleninového vývaru šťáva z 1 citrónu 10 pazochů zeleného chřestu 20 g piniových oříšků Na pánvi rozehřejte olej, provoňte na něm stroužky česneku a nasekané šalotky. Česnek vyhoďte. Na pánev přidejte rýži, krátce orestujte, vmíchejte koření a podlijte částí vývaru. Redukujte při nižší teplotě za stálého míchání, podle potřeby podlévejte vývarem, vařte 18 až 20 minut. Dochuťte ještě solí, pepřem a šťávou z citrónu. Chřest blanšírujte, vmíchejte do uvařeného rizota a podávejte s nasucho orestovanými piniovými oříšky.
|
Zdroj: David Turecký
Z veganské kuchyně
|
Zdroj: David Turecký
Z veganské kuchyně
|
Zdroj: David Turecký
Zavřít