Sedm vůní MHD
1
/
7
Přehled fotografií
Zavřít
Bezďák. Hutný intenzívní buket, zprvu zdá se trpký, při delší degustaci se objevuje zakulacené aroma chlévské mrvy, při plném nadechnutí pocítíme animální podtóny s výraznou kyselinkou. Následuje velmi dlouhá dochuť připomínající přezrálý romadur vytažený z mikrovlnky. Čichový vjem je obohacen rozmanitými vizuálními projevy (červi, šupiny, viskozita).
|
Zdroj: Tomáš Železný
Standardní spoluobčan. Zdánlivě neutrální buket se otevírá zejména při prudkých pohybech. Při degustaci je zřetelný silný nástup štiplavého pižma (knižně „mošus“). Zvečera bývá načatý, a tak zde často zaznívají podtóny spodně kvašeného ležáku. Kypí větry.
|
Zdroj: Tomáš Železný
Smažka. Nástup buketu je nejprve nevýrazný, převládá levnější parfém, postupně se však prosazuje syntetický odér, který se zpravidla prolíná s žensky vyjádřenou vůní potu. Podtón tohoto buketu často podtrhuje šmak hárající kočky.
|
Zdroj: Tomáš Železný
Kamarád Zeleného údolí. Aroma je zemité, dominantní je zde obvykle buket zmoklé špíny prosycené svěžím energickým potem mladistvé mužnosti. Bohatá variace podtónů, od čerstvého jehličí po nakvašená jablka ve starém sklepě až po kyprý hnůj. V kombinaci se psem a liščím ohonem dosahuje tento odér překvapivých variant, od věkovité plsti po dehet.
|
Zdroj: Tomáš Železný
Bezďačka. Výrazný nápor intenzívní močovinky kombinované s tchořem. Závan uleželého pivního sýra či olomouckých syrečků. Odér se prosazuje svou expresivitou po širokém okolí a zanechává při každé degustaci spolehlivě silný dojem.
|
Zdroj: Tomáš Železný
Zvadlý vágus. Toto aroma se prosazuje při bližší vzdálenosti zejména v dechu, kde můžeme zaznamenat stopy široké škály pochutin. Veškeré zkonzumované pivo, víno a rum se v závěru smísí ve výrazný buket destilovaného lihu dotvořeného někdy i závany nausey. V ranních hodinách je základní alkoholový tón podepřen intenzívním projevem zapařených ponožek.
|
Zdroj: Tomáš Železný
Bujný pankáč. Robustní odér se line zvláště od nohou (boty „glády“ neboli gladiátory). Registrujeme v něm štiplavou zatuchlinu, která se mísí s nasládlým buketem gelu ve vlasech. Jinak jsou zde přítomny standardní čichové vjemy (pot, rum, zelená, pivo desítka). V podtónech zaznamenáme džínovinu a nemyté pohlaví, obvykle velmi extraktivní.
|
Zdroj: Tomáš Železný
Zavřít