Ivana Jelínková

6/17
Přehled fotografií
Zavřít
  • 1.2. - Ivana Jelínková jedla ve školní jídelně v Poděbradech: Tradičně počesku připravované lasagně s kuřecím masem a poměrně neurčitou, nejspíše sýrovo-protlakovou omáčkou. Nejpozitivnější stránkou byla jejich dostatečná teplota, ne vždy dostáváme jídlo v patřičné teplotě... Co se týče chuti, neohromila ani neurazila, proto průměrný počet bodů 5/10. Školní třešňový kompot je klasika, chutná tak jako chutnal i za našich školních let. Cena: 46 Kč.
    1.2. - Ivana Jelínková jedla ve školní jídelně v Poděbradech: Tradičně počesku připravované lasagně s kuřecím masem a poměrně neurčitou, nejspíše sýrovo-protlakovou omáčkou. Nejpozitivnější stránkou byla jejich dostatečná teplota, ne vždy dostáváme jídlo v patřičné teplotě... Co se týče chuti, neohromila ani neurazila, proto průměrný počet bodů 5/10. Školní třešňový kompot je klasika, chutná tak jako chutnal i za našich školních let. Cena: 46 Kč.| Zdroj: Ivana Jelínková
  • 2.2. - Ivana Jelínková: Z výjimečných důvodů jsem dnes neobědvala ve školní jídelně, ale doma a mnoho času na vaření také nebylo, chtělo to vymyslet nějakou rychlovku. V rodině se snažíme často zařazovat do jídelníčku rybu  a tak zvítězila čerstvá porce okouna. Česnekem v jídle se také mnoho pokazit nedá, ještě trocha citrónového pepře a olivový olej. Po jídelníčku ve škole, dáváme přednost i zdravějším příloze a kuskus se vaří sám. Celá příprava oběda mi nezabrala víc než půl hodiny. Neskromně si dávám devítku. -1 bod odčítám za stolování a obsluhu :) Cena oběda: Největší položkou byla samozřejmě ryba, a čerstvá rajčata, cenu oběda odhaduji zhruba na 60-70Kč. Hodnocení 9.
    2.2. - Ivana Jelínková: Z výjimečných důvodů jsem dnes neobědvala ve školní jídelně, ale doma a mnoho času na vaření také nebylo, chtělo to vymyslet nějakou rychlovku. V rodině se snažíme často zařazovat do jídelníčku rybu a tak zvítězila čerstvá porce okouna. Česnekem v jídle se také mnoho pokazit nedá, ještě trocha citrónového pepře a olivový olej. Po jídelníčku ve škole, dáváme přednost i zdravějším příloze a kuskus se vaří sám. Celá příprava oběda mi nezabrala víc než půl hodiny. Neskromně si dávám devítku. -1 bod odčítám za stolování a obsluhu :) Cena oběda: Největší položkou byla samozřejmě ryba, a čerstvá rajčata, cenu oběda odhaduji zhruba na 60-70Kč. Hodnocení 9.| Zdroj: Iva Jelínková
  • 3.2. – Ivana Jelínková: Pečené kuře s domácí nádivkou. Dnes jsou pololetní prázdniny a tak se v jídelnách nevaří. Volba padla na osvědčenou restauraci u Poděbrad. Vybírala jsem z hotovek. Bohužel jsme si na jídlo museli poměrně počkat, byť jsme tu byli úplně sami. Jidlo bylo docela přemaštěné a studené. Nejlépe z toho nakonec chutnala právě nádivka. A i když to příjemná obsluha kompenzovala pozorností podniku, v podobě sladkého dezertu, hodnotím 6 body. Restaurace Na Střelnici, Poděbrady, cena: 72,- Kč
    3.2. – Ivana Jelínková: Pečené kuře s domácí nádivkou. Dnes jsou pololetní prázdniny a tak se v jídelnách nevaří. Volba padla na osvědčenou restauraci u Poděbrad. Vybírala jsem z hotovek. Bohužel jsme si na jídlo museli poměrně počkat, byť jsme tu byli úplně sami. Jidlo bylo docela přemaštěné a studené. Nejlépe z toho nakonec chutnala právě nádivka. A i když to příjemná obsluha kompenzovala pozorností podniku, v podobě sladkého dezertu, hodnotím 6 body. Restaurace Na Střelnici, Poděbrady, cena: 72,- Kč| Zdroj: Ivana Jelínková
  • 6.2. – Ivana Jelínková: Vepřová kýta s dijonskou omáčkou a pšeničným bulgurem. Hodnocení: 10, doma. Chřipkový bacil, mě připravil o další oběd ve školní jídelně a tak bylo třeba se opět vrhnout na vaření. Nejpracnější na tomto jídle je omáčka. Snažíme se z jídelníčku vytěsnit mouku a tak místo jíšky je omáčka dělaná ze zeleninového základu. Díky hořčici je pak lehce pikantní. Bulgur je výborná varianta místo rýže. Náklady na porci oběda se pohybují okolo 60,- Kč.
    6.2. – Ivana Jelínková: Vepřová kýta s dijonskou omáčkou a pšeničným bulgurem. Hodnocení: 10, doma. Chřipkový bacil, mě připravil o další oběd ve školní jídelně a tak bylo třeba se opět vrhnout na vaření. Nejpracnější na tomto jídle je omáčka. Snažíme se z jídelníčku vytěsnit mouku a tak místo jíšky je omáčka dělaná ze zeleninového základu. Díky hořčici je pak lehce pikantní. Bulgur je výborná varianta místo rýže. Náklady na porci oběda se pohybují okolo 60,- Kč.| Zdroj: Ivana Jelínková
  • 7.2. - Iva Jelínková: Kuřecí maso s rýží. Tradičně bezpohlavní oběd univerzální chuti. Neurazí, nenadchne. Ovšem hitem jídelny je tento vymáčený zelný salát, který máme minimálně 2x do týdne. V podstatě k čemukoli. Školní jídelna, hodnocení: 4/10, cena 46Kč
    7.2. - Iva Jelínková: Kuřecí maso s rýží. Tradičně bezpohlavní oběd univerzální chuti. Neurazí, nenadchne. Ovšem hitem jídelny je tento vymáčený zelný salát, který máme minimálně 2x do týdne. V podstatě k čemukoli. Školní jídelna, hodnocení: 4/10, cena 46Kč| Zdroj: Ivana Jelínková
  • 8.2. – Ivana Jelínková: „Smažák“ - skutečně „zdravý“ oběd, patří samozřejmě u dětí k nejoblíbenějším. Jak se dá tahle klasika ještě více zkazit? Naprosto nepřiměřenou teplotou, která z údajného sýra dělá, samžené gumové cosi. Jeho hodnota je snad jen v tom, že je poživatelný. A nezachrání to ani sladký mrkvový salát, ke kterému mám odpor již od svých školních let. Školní jídelna, hodnocení 2/10, cena: 46,- Kč.
    8.2. – Ivana Jelínková: „Smažák“ - skutečně „zdravý“ oběd, patří samozřejmě u dětí k nejoblíbenějším. Jak se dá tahle klasika ještě více zkazit? Naprosto nepřiměřenou teplotou, která z údajného sýra dělá, samžené gumové cosi. Jeho hodnota je snad jen v tom, že je poživatelný. A nezachrání to ani sladký mrkvový salát, ke kterému mám odpor již od svých školních let. Školní jídelna, hodnocení 2/10, cena: 46,- Kč.| Zdroj: Ivana Jelínková
  • 9.2. – Ivana Jelínková: Dnešní, pro naši jídelnu také již typický oběd, hodnotím jako lehce nadprůměrný. Patří k těm chutnějším, které nám připravují. Osobně mám raději čočku na kyselo, i když ve většině stravovacích zařízení se připravuje spíš trochu nasládlá. Čočka s uzeným masem, školní jídelna, hodnocení  7/10. Cena: 46,- Kč.
    9.2. – Ivana Jelínková: Dnešní, pro naši jídelnu také již typický oběd, hodnotím jako lehce nadprůměrný. Patří k těm chutnějším, které nám připravují. Osobně mám raději čočku na kyselo, i když ve většině stravovacích zařízení se připravuje spíš trochu nasládlá. Čočka s uzeným masem, školní jídelna, hodnocení 7/10. Cena: 46,- Kč.| Zdroj: Ivana Jelínková
  • 10.2. – Ivana Jelínková: Nikdy jsem nepochopila, že mohou být koblihy považovány hlavní jídlostejně jako buchty. Dát si jednu ke kávě nebo čaji určitě, ale jako oběd? Koblihy byly neuvěřitelně mastné a obalené ve vrstvě cukru. Dva body dávám za dobrou meruňkovou marmeládu uvnitř a za skvělé kakao. Přiznávám tenhle oběd jsem pro gastronautí hodnocení pouze ochutnala, ale nesnědla. Hodnocení 2/10. Školní jídelna, cena: 46,- Kč.
    10.2. – Ivana Jelínková: Nikdy jsem nepochopila, že mohou být koblihy považovány hlavní jídlostejně jako buchty. Dát si jednu ke kávě nebo čaji určitě, ale jako oběd? Koblihy byly neuvěřitelně mastné a obalené ve vrstvě cukru. Dva body dávám za dobrou meruňkovou marmeládu uvnitř a za skvělé kakao. Přiznávám tenhle oběd jsem pro gastronautí hodnocení pouze ochutnala, ale nesnědla. Hodnocení 2/10. Školní jídelna, cena: 46,- Kč.| Zdroj: Ivana Jelínková
  • 13.2. – Ivana Jelínková: V tomto týdnu jsou v našem okrese jarní prázdniny. Takže budu trochu na cestách. Tentokrát obědvám v restauraci Koštovna U vodníka, Hotelu Pod sluncem v obci Třebíz nedaleko Slaného. Do křupava grilovaný losos, šťouchané brambory. Losos měl skutečně vynikající křupavou kůrčičku. Šťouchané brambory byly výborně ochucené slaninou a cibulkou. O bod méně dávám jen za grilovanou zeleninu. Jinak skvělá, byla bohužel okořeněna tymiánem, který mě osobně nechutná. Obsluha příjemná a na úrovni! Hodnocení: 9/10. Cena: 188,- Kč
    13.2. – Ivana Jelínková: V tomto týdnu jsou v našem okrese jarní prázdniny. Takže budu trochu na cestách. Tentokrát obědvám v restauraci Koštovna U vodníka, Hotelu Pod sluncem v obci Třebíz nedaleko Slaného. Do křupava grilovaný losos, šťouchané brambory. Losos měl skutečně vynikající křupavou kůrčičku. Šťouchané brambory byly výborně ochucené slaninou a cibulkou. O bod méně dávám jen za grilovanou zeleninu. Jinak skvělá, byla bohužel okořeněna tymiánem, který mě osobně nechutná. Obsluha příjemná a na úrovni! Hodnocení: 9/10. Cena: 188,- Kč| Zdroj: Ivana Jelínková
  • 14.2. - Ivana Jelínková: Flambovaný valentýnský talíř pro 2 osoby, Restaurace Koštovna U vodníka, Hotel Pod sluncem, Třebíz. I když nejsem příznivcem svatovalentýnského červenání, svátečnímu menu jsme neodolali. Na talíři s pečenými a šťouchanými bramborami, grilovaným kukuřičným klasem a avokádovým dipem, hořelo špenátem plněné kuřecí a vepřová panenka. Do ceny celého menu patřil ještě předkrm, dezert a láhev vína. Oběd jsme si opravdu příjemně vychutnali. Cena za celé menu byla 474Kč. Hodnotím 9/10, protože hlavní chod by snesl poněkud teplejší servírování.
    14.2. - Ivana Jelínková: Flambovaný valentýnský talíř pro 2 osoby, Restaurace Koštovna U vodníka, Hotel Pod sluncem, Třebíz. I když nejsem příznivcem svatovalentýnského červenání, svátečnímu menu jsme neodolali. Na talíři s pečenými a šťouchanými bramborami, grilovaným kukuřičným klasem a avokádovým dipem, hořelo špenátem plněné kuřecí a vepřová panenka. Do ceny celého menu patřil ještě předkrm, dezert a láhev vína. Oběd jsme si opravdu příjemně vychutnali. Cena za celé menu byla 474Kč. Hodnotím 9/10, protože hlavní chod by snesl poněkud teplejší servírování.| Zdroj: Ivana Jelínková
  • 15.2. – Ivana Jelínková: Zabíjačkový guláš s chlebem. Dnes takzvaně on the road. Vybrali jsme motorest, kde stálo v době obědní vícero aut, což může být důkazem dobré kuchyně :) A skutečně gulášek byl úplně vynikající, skvěle okořeněný, obsahoval několik druhů masa a všechny kousky byly libové!!! Zkrátka jako od našeho pašíka :) O bod méně snižuje konzumní chleba. Motorest Knovíz. Cena: 73,- Kč. Hodnocení 9/10
    15.2. – Ivana Jelínková: Zabíjačkový guláš s chlebem. Dnes takzvaně on the road. Vybrali jsme motorest, kde stálo v době obědní vícero aut, což může být důkazem dobré kuchyně :) A skutečně gulášek byl úplně vynikající, skvěle okořeněný, obsahoval několik druhů masa a všechny kousky byly libové!!! Zkrátka jako od našeho pašíka :) O bod méně snižuje konzumní chleba. Motorest Knovíz. Cena: 73,- Kč. Hodnocení 9/10| Zdroj: Ivana Jelínková
  • Mexická směs s kukuřicí a fazolkami, s rýží. Restaurace U Vodárny, Nymburk.  Cena: 73Kč. Vzhledem k tomu, že jsme s Janem Károu ze stejného města, rozhodli jsem se pro výměnu dosavadních zkušeností z Gastronautů Reflexu u společného oběda. Výběr padl na restauraci U vodárny, kam ještě během mise nikdo z nás nezavítal. Vybírali jsem z hotových jídel. Obsluha byla bleskurychlá, bohužel mexická směs byla v podstatě univerzální bez výraznější chuti. Pochutnala jsem si snad jen na výborné, sypké rýži. Hodnotím 4 body.
    Mexická směs s kukuřicí a fazolkami, s rýží. Restaurace U Vodárny, Nymburk. Cena: 73Kč. Vzhledem k tomu, že jsme s Janem Károu ze stejného města, rozhodli jsem se pro výměnu dosavadních zkušeností z Gastronautů Reflexu u společného oběda. Výběr padl na restauraci U vodárny, kam ještě během mise nikdo z nás nezavítal. Vybírali jsem z hotových jídel. Obsluha byla bleskurychlá, bohužel mexická směs byla v podstatě univerzální bez výraznější chuti. Pochutnala jsem si snad jen na výborné, sypké rýži. Hodnotím 4 body.| Zdroj: Ivana Jelínková
  • 17.2. - Ivana Jelínková: Kuřecí Cordon Bleu, šťouchané brambory, Restaurace Arte, Šumperk, cena 99,-. Dnes jsme se pracovně ocitli v Šumperku. V doporučené nejbližší restauraci jsme si vybírali z hotových jídel. Celkově malinko sušší chuť jídla jsme podpořili vhodným nápojem. Na talíři chyběla alespoň trocha svěží zeleniny. V ceně byl ještě brokolicový krém a dezert. V poměru cena výkon dávam 6 bodů.
    17.2. - Ivana Jelínková: Kuřecí Cordon Bleu, šťouchané brambory, Restaurace Arte, Šumperk, cena 99,-. Dnes jsme se pracovně ocitli v Šumperku. V doporučené nejbližší restauraci jsme si vybírali z hotových jídel. Celkově malinko sušší chuť jídla jsme podpořili vhodným nápojem. Na talíři chyběla alespoň trocha svěží zeleniny. V ceně byl ještě brokolicový krém a dezert. V poměru cena výkon dávam 6 bodů.| Zdroj: Ivana Jelínková
  • 20.2. - Iva Jelínková:  Tak znovu zpět v jídelně a začínáme hned pěkně zostra. :) Nudle s mákem. Zavzpomínejte se mnou na mládí.  Pro někoho nejspíš fajn, ale tohle jídlo zkrátka nemusím už od svých základkových let. Takže se dnes zříkám i hodnocení, protože jsem se spokojila jen s polévkou. Osobně mám o jídle v hodnotě 46 Kč poněkud jiné představy.
    20.2. - Iva Jelínková: Tak znovu zpět v jídelně a začínáme hned pěkně zostra. :) Nudle s mákem. Zavzpomínejte se mnou na mládí. Pro někoho nejspíš fajn, ale tohle jídlo zkrátka nemusím už od svých základkových let. Takže se dnes zříkám i hodnocení, protože jsem se spokojila jen s polévkou. Osobně mám o jídle v hodnotě 46 Kč poněkud jiné představy.| Zdroj: Ivana Jelínková
  • 22. 2. Ivana Jelínková - Čočka s párkem, školní jídelna, cena 46 Kč, hodnocení 5/10, Tohle jídlo patří v naší jídelně k těm lepší, i když tentokrát čočka připomínala spíš čočkovou polévku a opět měla sladkou chuť. Smažená cibulka byla úplně černá, tu jsem raději úplně vynechala. Párky jsou zkrátka párky a tradiční mrkvový salát bych klidně vyměnila za kyselou okurku navíc :).
    22. 2. Ivana Jelínková - Čočka s párkem, školní jídelna, cena 46 Kč, hodnocení 5/10, Tohle jídlo patří v naší jídelně k těm lepší, i když tentokrát čočka připomínala spíš čočkovou polévku a opět měla sladkou chuť. Smažená cibulka byla úplně černá, tu jsem raději úplně vynechala. Párky jsou zkrátka párky a tradiční mrkvový salát bych klidně vyměnila za kyselou okurku navíc :).| Zdroj: Ivana Jelínková
  • 24.2. - Iva Jelínková: Rizoto, školní jídelna, cena 46 Kč. Hodnocení 3/10. Dnešní rizoto mělo podobu rýžové kaše s nastrouhanou mrkví, kousky nejspíš mletého masa a čehosi zeleného, co se mi doposud ještě nepodařilo identifikovat. K hrášku to má daleko, spíš možná brokolice. Celkově rozvařené, lepivé, suché, ale výživovou hodnotu to mělo. Makovník jako dezert.
    24.2. - Iva Jelínková: Rizoto, školní jídelna, cena 46 Kč. Hodnocení 3/10. Dnešní rizoto mělo podobu rýžové kaše s nastrouhanou mrkví, kousky nejspíš mletého masa a čehosi zeleného, co se mi doposud ještě nepodařilo identifikovat. K hrášku to má daleko, spíš možná brokolice. Celkově rozvařené, lepivé, suché, ale výživovou hodnotu to mělo. Makovník jako dezert.| Zdroj: Iva Jelínková
  • 27.2. - Iva Jelínková: Hovězí guláš s rýží, školní jídelna - 46 Kč. Hodnocení: 5/10.  Pominu-li tradiční UHO omáčku, která má ke guláši skutečně předaleko a každotýdenní salát 'vymáchané zelí s cibulí', musím kladně ohodnotit dokonale libové maso a narozdíl od pátku sypkou a celkem slušně uvařenou rýži. Pokaždé mě rozesměje, když paní kuchařka pečlivě odpočítává přesně nadávkované kousky masa. Dnešní oběd neurazil ani neuchvátil, dávám 5/10.
    27.2. - Iva Jelínková: Hovězí guláš s rýží, školní jídelna - 46 Kč. Hodnocení: 5/10. Pominu-li tradiční UHO omáčku, která má ke guláši skutečně předaleko a každotýdenní salát 'vymáchané zelí s cibulí', musím kladně ohodnotit dokonale libové maso a narozdíl od pátku sypkou a celkem slušně uvařenou rýži. Pokaždé mě rozesměje, když paní kuchařka pečlivě odpočítává přesně nadávkované kousky masa. Dnešní oběd neurazil ani neuchvátil, dávám 5/10.| Zdroj: Ivana Jelínková
1.2. - Ivana Jelínková jedla ve školní jídelně v Poděbradech: Tradičně počesku připravované lasagně s kuřecím masem a poměrně neurčitou, nejspíše sýrovo-protlakovou omáčkou. Nejpozitivnější stránkou byla jejich dostatečná teplota, ne vždy dostáváme jídlo v patřičné teplotě... Co se týče chuti, neohromila ani neurazila, proto průměrný počet bodů 5/10. Školní třešňový kompot je klasika, chutná tak jako chutnal i za našich školních let. Cena: 46 Kč.
2.2. - Ivana Jelínková: Z výjimečných důvodů jsem dnes neobědvala ve školní jídelně, ale doma a mnoho času na vaření také nebylo, chtělo to vymyslet nějakou rychlovku. V rodině se snažíme často zařazovat do jídelníčku rybu  a tak zvítězila čerstvá porce okouna. Česnekem v jídle se také mnoho pokazit nedá, ještě trocha citrónového pepře a olivový olej. Po jídelníčku ve škole, dáváme přednost i zdravějším příloze a kuskus se vaří sám. Celá příprava oběda mi nezabrala víc než půl hodiny. Neskromně si dávám devítku. -1 bod odčítám za stolování a obsluhu :) Cena oběda: Největší položkou byla samozřejmě ryba, a čerstvá rajčata, cenu oběda odhaduji zhruba na 60-70Kč. Hodnocení 9.
3.2. – Ivana Jelínková: Pečené kuře s domácí nádivkou. Dnes jsou pololetní prázdniny a tak se v jídelnách nevaří. Volba padla na osvědčenou restauraci u Poděbrad. Vybírala jsem z hotovek. Bohužel jsme si na jídlo museli poměrně počkat, byť jsme tu byli úplně sami. Jidlo bylo docela přemaštěné a studené. Nejlépe z toho nakonec chutnala právě nádivka. A i když to příjemná obsluha kompenzovala pozorností podniku, v podobě sladkého dezertu, hodnotím 6 body. Restaurace Na Střelnici, Poděbrady, cena: 72,- Kč
6.2. – Ivana Jelínková: Vepřová kýta s dijonskou omáčkou a pšeničným bulgurem. Hodnocení: 10, doma. Chřipkový bacil, mě připravil o další oběd ve školní jídelně a tak bylo třeba se opět vrhnout na vaření. Nejpracnější na tomto jídle je omáčka. Snažíme se z jídelníčku vytěsnit mouku a tak místo jíšky je omáčka dělaná ze zeleninového základu. Díky hořčici je pak lehce pikantní. Bulgur je výborná varianta místo rýže. Náklady na porci oběda se pohybují okolo 60,- Kč.
7.2. - Iva Jelínková: Kuřecí maso s rýží. Tradičně bezpohlavní oběd univerzální chuti. Neurazí, nenadchne. Ovšem hitem jídelny je tento vymáčený zelný salát, který máme minimálně 2x do týdne. V podstatě k čemukoli. Školní jídelna, hodnocení: 4/10, cena 46Kč
8.2. – Ivana Jelínková: „Smažák“ - skutečně „zdravý“ oběd, patří samozřejmě u dětí k nejoblíbenějším. Jak se dá tahle klasika ještě více zkazit? Naprosto nepřiměřenou teplotou, která z údajného sýra dělá, samžené gumové cosi. Jeho hodnota je snad jen v tom, že je poživatelný. A nezachrání to ani sladký mrkvový salát, ke kterému mám odpor již od svých školních let. Školní jídelna, hodnocení 2/10, cena: 46,- Kč.
9.2. – Ivana Jelínková: Dnešní, pro naši jídelnu také již typický oběd, hodnotím jako lehce nadprůměrný. Patří k těm chutnějším, které nám připravují. Osobně mám raději čočku na kyselo, i když ve většině stravovacích zařízení se připravuje spíš trochu nasládlá. Čočka s uzeným masem, školní jídelna, hodnocení  7/10. Cena: 46,- Kč.
10.2. – Ivana Jelínková: Nikdy jsem nepochopila, že mohou být koblihy považovány hlavní jídlostejně jako buchty. Dát si jednu ke kávě nebo čaji určitě, ale jako oběd? Koblihy byly neuvěřitelně mastné a obalené ve vrstvě cukru. Dva body dávám za dobrou meruňkovou marmeládu uvnitř a za skvělé kakao. Přiznávám tenhle oběd jsem pro gastronautí hodnocení pouze ochutnala, ale nesnědla. Hodnocení 2/10. Školní jídelna, cena: 46,- Kč.
13.2. – Ivana Jelínková: V tomto týdnu jsou v našem okrese jarní prázdniny. Takže budu trochu na cestách. Tentokrát obědvám v restauraci Koštovna U vodníka, Hotelu Pod sluncem v obci Třebíz nedaleko Slaného. Do křupava grilovaný losos, šťouchané brambory. Losos měl skutečně vynikající křupavou kůrčičku. Šťouchané brambory byly výborně ochucené slaninou a cibulkou. O bod méně dávám jen za grilovanou zeleninu. Jinak skvělá, byla bohužel okořeněna tymiánem, který mě osobně nechutná. Obsluha příjemná a na úrovni! Hodnocení: 9/10. Cena: 188,- Kč
14.2. - Ivana Jelínková: Flambovaný valentýnský talíř pro 2 osoby, Restaurace Koštovna U vodníka, Hotel Pod sluncem, Třebíz. I když nejsem příznivcem svatovalentýnského červenání, svátečnímu menu jsme neodolali. Na talíři s pečenými a šťouchanými bramborami, grilovaným kukuřičným klasem a avokádovým dipem, hořelo špenátem plněné kuřecí a vepřová panenka. Do ceny celého menu patřil ještě předkrm, dezert a láhev vína. Oběd jsme si opravdu příjemně vychutnali. Cena za celé menu byla 474Kč. Hodnotím 9/10, protože hlavní chod by snesl poněkud teplejší servírování.
15.2. – Ivana Jelínková: Zabíjačkový guláš s chlebem. Dnes takzvaně on the road. Vybrali jsme motorest, kde stálo v době obědní vícero aut, což může být důkazem dobré kuchyně :) A skutečně gulášek byl úplně vynikající, skvěle okořeněný, obsahoval několik druhů masa a všechny kousky byly libové!!! Zkrátka jako od našeho pašíka :) O bod méně snižuje konzumní chleba. Motorest Knovíz. Cena: 73,- Kč. Hodnocení 9/10
Mexická směs s kukuřicí a fazolkami, s rýží. Restaurace U Vodárny, Nymburk.  Cena: 73Kč. Vzhledem k tomu, že jsme s Janem Károu ze stejného města, rozhodli jsem se pro výměnu dosavadních zkušeností z Gastronautů Reflexu u společného oběda. Výběr padl na restauraci U vodárny, kam ještě během mise nikdo z nás nezavítal. Vybírali jsem z hotových jídel. Obsluha byla bleskurychlá, bohužel mexická směs byla v podstatě univerzální bez výraznější chuti. Pochutnala jsem si snad jen na výborné, sypké rýži. Hodnotím 4 body.
17.2. - Ivana Jelínková: Kuřecí Cordon Bleu, šťouchané brambory, Restaurace Arte, Šumperk, cena 99,-. Dnes jsme se pracovně ocitli v Šumperku. V doporučené nejbližší restauraci jsme si vybírali z hotových jídel. Celkově malinko sušší chuť jídla jsme podpořili vhodným nápojem. Na talíři chyběla alespoň trocha svěží zeleniny. V ceně byl ještě brokolicový krém a dezert. V poměru cena výkon dávam 6 bodů.
20.2. - Iva Jelínková:  Tak znovu zpět v jídelně a začínáme hned pěkně zostra. :) Nudle s mákem. Zavzpomínejte se mnou na mládí.  Pro někoho nejspíš fajn, ale tohle jídlo zkrátka nemusím už od svých základkových let. Takže se dnes zříkám i hodnocení, protože jsem se spokojila jen s polévkou. Osobně mám o jídle v hodnotě 46 Kč poněkud jiné představy.
22. 2. Ivana Jelínková - Čočka s párkem, školní jídelna, cena 46 Kč, hodnocení 5/10, Tohle jídlo patří v naší jídelně k těm lepší, i když tentokrát čočka připomínala spíš čočkovou polévku a opět měla sladkou chuť. Smažená cibulka byla úplně černá, tu jsem raději úplně vynechala. Párky jsou zkrátka párky a tradiční mrkvový salát bych klidně vyměnila za kyselou okurku navíc :).
24.2. - Iva Jelínková: Rizoto, školní jídelna, cena 46 Kč. Hodnocení 3/10. Dnešní rizoto mělo podobu rýžové kaše s nastrouhanou mrkví, kousky nejspíš mletého masa a čehosi zeleného, co se mi doposud ještě nepodařilo identifikovat. K hrášku to má daleko, spíš možná brokolice. Celkově rozvařené, lepivé, suché, ale výživovou hodnotu to mělo. Makovník jako dezert.
27.2. - Iva Jelínková: Hovězí guláš s rýží, školní jídelna - 46 Kč. Hodnocení: 5/10.  Pominu-li tradiční UHO omáčku, která má ke guláši skutečně předaleko a každotýdenní salát 'vymáchané zelí s cibulí', musím kladně ohodnotit dokonale libové maso a narozdíl od pátku sypkou a celkem slušně uvařenou rýži. Pokaždé mě rozesměje, když paní kuchařka pečlivě odpočítává přesně nadávkované kousky masa. Dnešní oběd neurazil ani neuchvátil, dávám 5/10.