Moravští sektaři
5
/
8
Přehled fotografií
Zavřít
Kamil propadl kromě vína a sabráže také krojům – logicky se touto kombinací stává často zaslouženě středem pozornosti
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Petra mrzí, že se výrobě sektů nevěnují také vinaři v Čechách. Podle něj tam jsou dobré podmínky pro hrozny, jež jsou pro šumivá vína ideální.
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Libuše seká ráda a dobře a rozhodně ne jen šavlí. Kromě dalšího studia na vysoké škole v Lednici převzala vedení rodinného vinařství a rozhoduje o všech vínech včetně šumivých, jež Vrbovi v Hustopečích vyrábějí.
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Martin věří, že moravská šumivá vína si zaslouží podstatně větší tuzemskou popularitu. To, že jsou víc než srovnatelná s nejlepšími světovými sekty, dokazují úspěchy jeho sektů na mezinárodních soutěžích.
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Vladimírovi se podařilo navázat na průkopnickou výrobu sektů tchána a i jeho vyhlášené sekty jsou produkovány s „požehnáním“ institutu v Épernay, centra šampaňského v Champagni.
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Každý dobrý vinař (a to našich pět „sektařů“ je) uznává svého „konkurenta“, který možná dělá víno trochu jinak, ale s láskou, poctivě a dobře. Současně si ale nemilosrdně řeknou, když se jim na vínu toho druhého něco nezdá. Nežinýrují se a zeptají se. Jak je vidět na stole, testuje se postupně vzorek opravdu od každého.
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Petr neprovádí sabráž. Aby zapůsobil efektně, vystačí si s dobře nachlazeným sektem...
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
... a jakýmsi podivně zahnutým otvírákem, který slouží k odstřelování kalů z hrdla láhve
|
Zdroj: Nguyen Phuong Thao
Zavřít