Zásah policie na místě střelby.

Zásah policie na místě střelby. Zdroj: ČTK

Voják v Thajsku zastřelil 20 lidí, dalších 31 zranil. Svůj útok živě vysílal na Facebooku

Voják, který dnes zaútočil na několika místech ve městě Nakchon Rátčchasímá na východě Thajska, zastřelil podle posledních informací místních úřadů 17 osob, uvedla agentura AFP. Další lidé jsou zranění. Agentura Reuters napsala, že pro Thajsko jde o neobvyklý případ, s násilím se potýkají spíše země na jih od něho. Útočník je na útěku, prý se ukryl v nákupním centru.

Místní média zveřejnila záběry, na kterých voják vystoupil z auta a několikrát vystřelil; lidé se vzápětí dali na útěk. Útočník prý vše živě vysílal na facebooku. Jeho profil na této sociální síti je už zablokovaný. Dříve během dneška na něm napsal, že „smrt je pro každého nevyhnutelná“.

Policista, na kterého se odvolává agentura AP, uvedl, že voják se pohádal se dvěma lidmi a zastřelil je. Šlo prý o dalšího vojáka a jistou ženu. Útočník si pak na základně, kde působí, vzal zbraň a autem jel do města k nákupnímu centru Terminal 21. I cestou střílel. „Nevíme, proč to udělal. Vypadá to, že se zbláznil,“ cituje Reuters mluvčího thajského ministerstva obrany.

Policie uzavřela nákupní středisko a také okolní ulice.

Město Nakchon Rátčchasímá leží asi 250 kilometrů na severovýchod od Bangkoku.