Podobizna pravděpodobného útočníka v ostravské nemocnici

Podobizna pravděpodobného útočníka v ostravské nemocnici Zdroj: Koláž reflex.cz

Podezřelý ze střelby v ostravské nemocnici.
Policie zasahuje u střelby ve Fakultní nemocnici Ostrava
Fakultní nemocnice Ostrava
Děsivá tragédie se odehrála v úterý  ráno ve Fakultní nemocnici v Ostravě. Neznámý pachatel v červené bundě tu střílel do lidí!
Policisté na sociálních sítích sdíleli fotografii podezřelého
13
Fotogalerie

Střelba v ostravské nemocnici. Zemřelo šest lidí, další jsou zranění. Útočník se zastřelil

Střelba v ostravské nemocnici má zatím 6 obětí a několik zraněných. Na místě zasahují policisté. Ve Fakultní nemocnici v Ostravě se výstřely ozvaly dnes po sedmé hodině ranní. Ministr Hamáček uvedl, že na místě zasahují speciální policejní jednotky včetně Útvaru rychlého nasazení a policejního vrtulníku. Policie údajně vypátrala auto pachatele, který se během zásahu sám střelil do hlavy.

Policie přijala oznámení o střelbě v 7.19 hodin. První hlídka přijela na místo v 7.24. Andrej Babiš ve vysílání ČT24 řekl, že útočník střílel v čekárně na traumatologickém oddělení a oběti tak jsou pravděpodobně z řad čekajících pacientů. „Muž střílel z těsné blízkosti do oblasti hlavy a krku,“ dodal Babiš. Policie hledala kvůli střelbě v ostravské nemocnici 180 centimetrů vysokého muže v červené vestě. Později policie zveřejnila i fotografii pravděpodobného pachatele.

Podle dostupných informací se střílelo na traumatologické ambulanci. Pracovnice z fakultní nemocnice ČTK řekla, že zaměstnanci zůstávají na oddělení a nesmějí vycházet. „Všichni jsou nervózní,“ uvedla.

Po několika hodinách vypátrali policisté podezřelé vozidlo. "Dopadli jsme pachatele střelby. 42letý muž se před zásahem policie střelil do hlavy, je mrtev. Děkujeme veřejnosti za součinnost a pomoc při pátrání," informovala v 11 hodin policie.

Server irozhlas.cz vypátral, že se jednalo o 42letého Ctirada V., která se v Opavě živol jako stavební technik. Více si o tom, kdo byl střelec z Ostravy, přečtete zde.

Uzavřena byla během incidentu i blízká univerzita. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) přiletěl do Ostravy. Prezident Zeman vyjádřil hlubokou soustrast pozůstalým po obětech dnešní střelby v ostravské nemocnici. Poděkoval všem, kteří pomáhají.

Fakultní nemocnice v Ostravě, nacházející se v městské části Poruba, je centrálním léčebným zařízením pro Moravskoslezský kraj. Její areál leží nedaleko Vysoké školy báňské. Celé zařízení má kapacitu okolo 1 200 lůžek a ročně ošetří okolo čtyřiceti tisíc pacientů.

Střelba v ostravské nemocnici je druhá nejtragičtější v historii ČR. V únoru 2015 zastřelil muž v restauraci v Uherském Brodě osm lidí a pak sebe.

Dvě z šesti obětí dnešní střelby v ostravské fakultní nemocnici byli příslušníci Vězeňské služby. Informaci zveřejnilo ministerstvo spravedlnosti.