Policie okolí London Bridge vyklidila.

Policie okolí London Bridge vyklidila. Zdroj: ČTK

Policie okolí London Bridge uzavřela.
Zásah policie u London Bridge.
Policie po útoku uzavřela London Bridge.
Zásah policie u London Bridge.
Policie po útoku uzavřela London Bridge.
38
Fotogalerie

Teroristický útok v Londýně. Útočník zranil několik lidí, policie ho zastřelila

Dnešní odpolední útok nožem na londýnském mostě London Bridge byl teroristický čin a policisté útočníka zastřelili. Na tiskové konferenci to oznámila policie s tím, že útočník měl na těle vestu zřejmě s atrapou výbušniny. Zraněno bylo několik lidí, jejich počet ale upřesněn nebyl. Policie rovněž oznámila, že do ulic britské metropole bude vysláno více policejních hlídek, aby dohlížely na bezpečnost.

Ozbrojené jednotky dnes v britské metropoli při zásahu u incidentu na mostě London Bridge zastřelily muže. Na twitteru se mezitím objevily snímky člověka bezvládně ležícího na chodníku a také několik videí, na nichž zasahující policisté střílejí na muže na zemi, kterého se předtím pokoušela přemoci skupina lidí.

O případu byl informován premiér Johnson. "Chci poděkoval policii a všem záchranným složkám za jejich okamžitou reakci," uvedl ministerský předseda. Ministr vnitra Sajid Javid sdělil, že ho událost velmi znepokojila. Londýnský starosta Sadiq Khan uvedl, že je v úzkém kontaktu s šéfem metropolitní policie.

London Bridge přes Temži spojuje londýnské části City a Southwark. Most se v červnu 2017 stal dějištěm teroristického útoku, který si zde a také v několik set metrů vzdálené čtvrti Borough Market vyžádal osm obětí, zahynuli také tři útočníci a dalších takřka padesát lidí utrpělo zranění.