Čeští basketbalisté se probojovali do čtvrtfinále mistrovství světa

Čeští basketbalisté se probojovali do čtvrtfinále mistrovství světa Zdroj: Profimedia.cz

Radost české střídačky během zápasu v osmifinálové skupině na MS s Řeckem
Vojtěch Hruban a Tomáš Satoranský se snaží zastavit řeckého protivníka v utkání osmifinálové skupiny na mistrovství světa
Český dlouhán Ondřej Balvín se snaží zastavit řeckého soupeře v utkání osmifinálové skupiny na MS
Český basketbalista Jaromír Bohačík v zápase osmifinálové skupiny MS proti Řecku
Český basketbalista Jaromír Bohačík v zápase osmifinálové skupiny MS proti Řecku
10
Fotogalerie

Čeští basketbalisté postupují mezi 8 nejlepších týmů světa. Ve čtvrtfinále vyzvou Austrálii

Čeští basketbalisté dosáhli na mistrovství světa v Číně historického úspěchu. Na šampionátu, kam se probojovali po dlouhých 37 letech, si zahrají čtvrtfinále, kde bude jejich soupeřem Austrálie. Zápas je na programu ve středu od 15 hodin. Tým Ronena Ginzburga je navíc dál ve hře o přímý postup na Letní olympijské hry 2020 v Tokiu. Mezi osmičku nejlepších prošli také obhájci z USA, Francie, Španělsko, Srbsko, Argentina a Polsko. Jaký je přesný program čtvrtfinále?

Snový šampionát pro české basketbalisty nekončí. Tomáš Satoranský a spol. uhráli „šťastnou prohru“ s Řeckem, kterému podlehli o sedm bodů (77:84), což v součtu s výhrou USA nad Brazílií stačilo na postup do čtvrtfinále. V něm Češi narazí na Austrálii, která zatím prochází šampionátem bez porážky.

Čeští basketbalisté na svém tažení nezbohatnou. Reprezentaci mají brát jako čest, říká Jansta >>>



Proti Australanům budou svěřenci Ronena Ginzburga bojovat i o udržení šance na přímý postup na olympijské hry, které se konají příští rok v Tokiu. Tam si zajistí účast dva nejlépe umístěné evropské celky na MS.

Česko – Austrálie. Sledujte čtvrtfinále mistrovství světa online >>>

Kromě České republiky a Austrálie se mezi nejlepší osmičku světového šampionátu probojovali také obhájci zlatých medailí z USA, kteří vyzvou Francii. Dosud neporažená Argentina narazí na Srbsko a Španělé, kteří turnajem také procházejí bez ztráty bodu, se střetnou s Polskem.

Kompletní zpravodajství z MS v basketbalu najdete ZDE >>>